TIJELO PREVEZENO NA OBDUKCIJU

SMRT PJEŠAKINJE U RIJECI Vidno potreseni vozač: 'Nisam je ni taknuo. Sama je zapela za tračnice i pala. Samo je kišobran udario u automobil...'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 28.12.2017. u 23:28

Rijeka, 011117.
Pronadjeno bezivotno tijelo zenske osobe na lukobranu Molo Longo. Na fotografiji: policijski ocevid je u tijeku.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / HANZA MEDIA

U Demetrovoj ulici u Rijeci, iza tržnice, nadomak kućnog broja 6  rano poslijepodne je smrtno stradala pješakinja u dobi od oko 80-tak godina. Identitet stradalnice još se provjerava, a u prvim trenucima bilo je nejasno da li se radi o prometnoj nesreći ili o nesretnom slučaju, odnosno da li je pad na tlo bio koban za nju. Na mjesto događaja ubrzo je izašla ekipa hitne pomoći, no za umirovljenicu više nije bilo spasa. Mogla se samo konstatirati smrt. Na teren su izašli i djelatnici riječke Prometne policije, njihova ekipa za očevid, kao i voditelj odjela za sigurnost cestovnog prometa PU primorsko-goranske, Boris Skeledžić.

Djelatnici Prometne policije pomno su pregledali Opel astru, riječkih registarskih oznaka te utvrdili da na automobilu nema niti jednog traga koji bi ukazivao na to da je došlo do obaranja pješakinje. I sam vozač je u svojoj izjavi policiji, kao i našim novinama, kazao da nije bilo nikakvog kontakta vozila sa stradalnicom već da se radilo o padu.

- Išao sam sa tržnice. Polako. Već sam ju prešao. Vidite da su tu tračnice. Ona je bila u gumenim čizmama i držala je kišobran. Zapela je za tračnicu i pala. Samo je kišobran udario u automobil. Odmah sam se zaustavio. Bila je u nesvjesti. U neposrednoj blizini su bili policajci koji su zvali hitnu, izjavio je Novom listu vidno potreseni vozač pokazujući rukom u kolikoj je mjeri izdignuta od tla jedna od tračnica. Lako se za nju može zapesti i po suhom vremenu, a posebice je opasna po mokrom i skliskom vremenu. Bilo da se zapne za nju ili posklizne zbog kiše.

S obzirom da je utvrđeno kako nema elemenata da bi se radilo o prometnoj nesreći niti da ima elemenata prometnih prekršaja već da se radi o nesretnom slučaju, na mjesto stradavanja izašli su djelatnici Prve policijske postaje kako bi obavili očevid. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Rijeci radi obavljanja obdukcije.

Tagovi

Izdvajamo