SNAŽNA DETONACIJA

BRUTALAN I PLANIRAN NAPAD U VINKOVCIMA Ispred stambene zgrade aktivirana je eksplozivna naprava, oštećeno je više vozila, jedna osoba je ozlijeđena

 
 Vlado Kos / CROPIX

Jedna je osoba lakše ozlijeđena u eksploziji koja je sinoć, u noći s 19. Na 20. Lipnja, oko ponoći zatresla Strossmayerovu ulicu u Vinkovcima.

Prema izvješću PU vukovarsko-srijemske eksplozija se dogodila na pročelju stambene zgrade, pri čemu je od njezine od siline oštećeno više vozila, kao i samo pročelje zgrade. Srećom, nitko nije smrtno stradao, jedna osoba je lakše ozlijeđena.

U koordinaciji s državnim odvjetništvom u tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja.

FOTOGALERIJA: Mjesto eksplozije u Vinkovcima

Eksplozija se dogodila na visokom prizemlju stambene zgrade na kućnom broju 12 na terasi stana u kojem živi jedna gospođa sa svojim 7-godišnjim djetetom. Kako smo doznali od susjeda, njih su dvoje u trenutku eksplozije bili u stražnjem dijelu stana, čime su izbjegli teže posljedice ovog brutalnog i očito planiranog napada.

"Živim otprilike kilometar daleko od ove lokacije, ali silina eksplozije je bila tolika da mi se činilo kako je to u mom dvorištu. Zapravo sam čuo dva uzastopna udara i nakon toga odmah sam krenuo vidjeti što se događa, budući da u neposrednoj blizini te zgrade supruga i ja imamo poslovni prostor", rekao nam je jedan mještanin iz Vinkovaca.

Od siline eksplozije razbijena su brojna stakla i rolete na okolnim zgradama te je oštećeno i nekoliko automobila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:57