BOLNIČKA GREŠKA

ŠOK NA GROBLJU U ZAGORJU Rodbina prije ukopa otvorila lijes s pokojnicom. Bili su potpuno zaprepašteni prizorom

 
Ilustracija
 CROPIX

Opća bolnica u Zaboku mora jednoj ženi isplatiti 10.500 kuna za duševne boli i još 6000 kuna sudskih troškova nakon što su greškom zamijenili tijela pokojnice. Tako je ova žena na sprovodu svoje majke otvorila njezin lijes, no umjesto tijela njezine majke, tamo je bila druga pokojnica.

Tijela dvije pokojnice zamijenjena su bolničkom greškom još 2014. Neposredno prije pogreba su kći i rodbina pokojnice otvorili lijes u mrtvačnici na groblju i doživjeli šok kad su tamo zatekli drugu ženu, no u odjeći koju su oni u bolnici ostavili za svoju pokojnicu, javlja Podravski.hr.

Majka ove žene je u isto vrijeme bila u drugom lijesu na drugom groblju, a druga obitelj nije otvarala lijes pa nisu imali pojma da je došlo do velike zabune.

'Više od tri sata na dan sprovoda, prije ukopa, ja i moja obitelj čekali smo da se obavi zamjena tijela pokojnica. Pokojna Ivanka bila je obučena u odjeću pokojne Katice koja joj je bila vidno premalena te nije imala zube, iako su zubi uredno ostavljeni zajedno s odjećom u bolnici ', ispričala je za Podravski.hr kći pokojne Ivanke.

Naposlijetku su oba ukopa kasnila nekoliko sati, no zamjena tijela je ipak uspješno obavljena na vrijeme.

Ne zna se kako je točno došlo do bolničke greške, no iz mrtvačnice su rekli da postoji mogućnost kako je zbog propuha papirić s osobnim podacima pao s plahte na kojem je bio.

'Sjećam se se da je došao nekakav pogrebni prijevoznik iz Zlatara i rekao da je stigao po tijelo pokojne gospođe Ivanke. U frižideru sam imao jedno mrtvo tijelo ženske osobe, a u mrtvačnici ni na stolovima nije bilo mrtvih tijela za predaju. No, to nije bila osoba po koju je došao prijevoznik, ali mi je rekao da će uzeti ovu koju ima u frižideru. Mislio sam da se šali i tek kad ju je odvezao i nakon pola sata me nazvao shvatio sam da je stvarno odvezao pogrešnu osobu', rekao je za Podravski.hr zaposlenik mrtvačnice u bolnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:40