TRLJALI SU OČI

ŠOK ZA POLICAJCE U RUTINSKOJ PATROLI NA AUTOCESTI Prvo su zanijemili kada su vidjeli tko je za volanom, a objašnjenje njegovog suputnika još je luđe

 
 Ranko Suvar / Ilustracija / CROPIX

Prometni policajci PU vukovarsko-srijemske ostali su u blagom šoku kada su u utorak oko 11,50 sati u kontroli prometa na autocesti Zagreb-Lipovac u smjeru Zagreba kod odmorišta Rastovica zaustavili osobni automobil daruvarskih registarskih oznaka i za volanom ugledali nezrelog dječaka iz Babine Grede.

Pokraj njega na suvozačkom mjestu vozio se stariji, očekivalo bi se iskusniji i pametniji čovjek. Ispostavilo se da je dječaku 15 godina, dok je suvozač bio ni manje ni više nego njegov 42-godišnji otac koji je kao pravi „pedagog“ i „instruktor“ odlučio svoje dijete podučavati vožnji na autocesti očito ne razmišljajući o posljedicama svog nepromišljenog čina.

Prava je sreća da im se na tom „satu vožnje“ nije dogodila nikakva nesreća, ali otac se neće izvući zbog svoje nepromišljenosti. Osim što mu je izrečena novčana kazna od 3000 kuna, sebi i sinu natovario je na vrat i Centar za socijalnu skrb, jer je i maloljetnik zaradio optužni prijedlog

„U navedenom primjeru vidljivo je grubo kršenje prometnih propisa koje je maloljetnik počinio u prisutnosti roditelja, koji je bio dužan poduzeti mjere roditeljske skrbi te spriječiti i ne dozvoliti činjenje prekršaja, zbog čega se upozoravaju svi sudionici u prometu da poštuju prometne propise, da brinu o zaštiti i dobrobiti djece i maloljetnika ne izlažući ih opasnosti, a samim tim i druge sudionike u prometu,“ izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:05