KRIMINAL

ŠOKANTAN NAPAD Kćeri vlasnika poznatog splitskog restorana na ulici uperio pištolj u glavu i opljačkao je!

 
Policija u Splitu
 Matija Đanešić / ilustracija / HANZA MEDIA

Splitski kriminalci izabrali su novu taktiku "rada" i u svoja razbojstva ne kreću više u zatvorene prostore (kladionice, mjenjačnice, urede za otkup zlata), gdje im prijete videokamere i eventualni zaštitari, nego vlasnike tih objekata jednostavno dočekuju i otimaju im novac. Uz pucnjavu ili bez nje, piše Slobodna Dalmacija.

Tako je 27-godišnju djevojku iz Splita, koja je kći vlasnika poznatog splitskog restorana, u subotu, pet minuta nakon ponoći, u Viškoj ulici opljačkao nepoznati muškarac koji je imao šiltericu i sunčane naočale. Djevojka je išla iz očeva restorana i kući je nosila inkas od dva-tri dana. Razbojnik je to očigledno znao te je djevojci prišao s leđa i prislonio joj je pištolj na glavu. Djevojka mu je u strahu predala sav utržak u iznosu od 30 tisuća kuna. Policija intenzivno traga za ovim razbojnikom.

Ovo je već drugi slučaj razbojstva kad su na meti ljudi koji imaju neki svoj biznis i zarađuju više od prosječnih građana. Prava filmska pljačka odigrala se i prošlog ponedjeljka u ulici Vrh Visoke u Splitu, kad su pred očima mnogobrojnih stanara okolnih kuća i prolaznika opljačkana dvojica braće.

Maskirani pljačkaši došli su na motociklu u ulicu tik iza zgrade Belvedere, gotovo ispred kuće dvojice napadnute braće ispalili su metak u zrak poručivši im da misle ozbiljno, te su braći uzeli veću svotu novca.

Jedan od braće suvlasnik je lanca mjenjačnica, a drugi ima mrežu ureda za otkup zlata.

Policija nije riješila ni ovaj slučaj, a nakon pet dana zatekao ju je ovaj drugi u Viškoj ulici. Modus operandi je isti, žrtva je također nosila novac i na kriminalistima PU splitsko-dalmatinske je da istraže radi li se o jednom od razbojnika koji su pokrali dvojicu braće ili je to novi počinitelj koji je u akciju krenuo inspiriran razbojstvom koje se dogodilo u ponedjeljak na Visokoj.

Neshvatljivo je to što su nosili tako velike iznose novca bez ikakve zaštite, a opet, da razbojnici prethodno nisu znali o kome se radi i da se nisu dobro pripremili za akciju, do ovih prepada ne bi ni došlo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:29