TEŽAK ZLOČIN

Šokantan obrat na suđenju ženi koja je zarila nož u srce svom mužu, majka ubijenog zapanjila sve u sudnici: 'Ksenija ga nije ubila sama!'

Ksenija Topolovčan
 Željko Hajdinjak / CROPIX

- Ponašanje mog bivšeg supruga na sprovodu nije bilo ponašanje ožalošćenog oca jer on nije htio pristupiti do odra i davao je neke neprimjerene komentare. Naknadno sam razgovarala s majkom optuženice koja mi je rekla da je optuženica (Ksenija Topolovčan, nap. a.) imala nešto s mojim bivšim mužem, odnosno da su njih dvoje bili u vezi. Osim toga, od susjeda koji su bili na sprovodu čula sam da je govorila na taj ponedjeljak kad se dogodilo ubojstvo da će to biti krvavi ponedjeljak.

Rekla je to u utorak na varaždinskom sudu u svom iskazu Branka Peršić, majka ubijenog Mirka Topolovčana (39).

Ksenija Topolovčan optužena je da je 9. travnja prošle godine u obiteljskoj kući u Budančevici u Koprivničko križevačkoj županiji pod utjecajem alkohola nožem ubila svog supruga Mirka Topolovčana (39). On je preminuo na putu do bolnice, a utvrđeno je da je optužena tada imala 2,60 promila alkohola u krvi.

Par se često svađao, zbog čega je više puta intevrenirala i policija, a Topolovčan je kuhinjskim nožem supruga ubola u prsni koš dok je ležao u krevetu. Par je imao dvoje djece, za koju se sada brine udomiteljska obitelj.

Majka ubijenog i svekrva optužene potvrdila je da je između njezina sina i njegove supruge bilo sukoba i razmirica, ali je na dan ubojstva bila izvan Hrvatske. Međutim, u utorak je iznijela jednu šokantnu pretpostavku.

- Poznavajući raspored prostorija i na temelju svega što sam čula smatram da optuženica vjerojatno nije sama počinila kazneno djelo. Prostorija u kojoj se dogodilo ubojstvo je mala prostorija i nije prostorno omogućavala da se dogoađaji odvijaju na način da se vodila nekakva borba između optuženice i mojeg sina. Ali, naglašavam da ja ne okrivljujem optuženicu, niti svojeg sina, niti bivšeg supruga, jer smatram da je ona ovisnica o alkoholu. Razgovarala sam s njezinim bivšim supurgom koji mi je rekao da je u tri navrata i na njega nasrnula. I moj sin Mirko znao je konzumirati alkohol, i to često, i nije mu trebalo puno da se napije. I moj bivši suprug bio je alkoholičar - rekla je majka ubijenog.

U mjesecu kad je njezin sin ubijen razgovarala je s njim:

- Rekao mi je kroz plač da to više ne može izdržati, no nije mi konkretno rekao što se događa. I ja sam bila doživjela da je snaha na mene nasrnula sjekirom kad sam došla u kuću u Budančevici. Ne znam zbog čega, ali pozvala sam policiju, a postoje i svjedoci tog događaja - rekla je majka ubijenog sudskom vijeću.

Majka ubijenog Mirka Topolovčana još je rekla kako smatra da je povod za sukob koji je okončan ubojstvom bio u tome što je njezina snaha inzistirala da se proda neki stroj kako bi ona mogla otići iz kuće.

- Susjedi su pričali da su u više navrata pred kućom vidjeli policiju, no nitko mi nije rekao da je vidio bilo kakve ozljede na optuženici, već su uglavnom svi pričali da je ona prva započinjala sukob - rekla je na kraju svog iskaza majka ubijenog Mirka Topolovčana. Suđenje se nastavlja u četvrtak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:10