OTVORENA ISTRAGA

ŠOKANTAN PRIZOR KOD KORČULE Ribari pronašli mrtvo tijelo kosovskog državljanina kako pluta u moru. Ne zna se otkud ni kako...

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 10.03.2016. u 15:12

Zoran Kusalo / CROPIX

KORČULA - U moru kod otoka Korčule pronađeno je tijelo mrtvoga 45-godišnjeg kosovskog državljanina L.I. , izvijestili su u četvrtak iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Beživotno tijelo utopljenika kako pluta između otoka Hvara i Korčule uoučila je posada hrvatskoga ribarskog broda jučer oko 17,30 sati i obavijestila Županijski centar 112 Split, odnosno Nacionalnu središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC) Rijeka.

O događaju su obaviješteni i splitska i dubrovačka Lučka kapetanija, Pomorsku policiju Dubrovnik, te nadležna Lučka ispostava Vela Luka jer je u međuvremenu dojavljeno kako se tijelo utopljenika primaknulo bliže otoku Korčuli. Iz Središnjice posadi ribarice je naloženo pratiti tijelo do dolaska nadležnih službenika.

Djelatnici velolučke Ispostave i policija tijelo mrtvog muškarca su izvukli iz mora oko dvije nautičke milje južno od otočića Pločica, te ga noćas u 00,30 sati prevezli u Vela Luku. Očevidom je utvrđeno da je riječ o kosovkom državljaninu L.I., rođenom 1971. godine.

Daljnja istraga o uzrocima smrtnoga stradavanja držaljanina Republike Kosovo dalje su u nadležnosti Policijske uprave Dubrovačke, navodi se u priopćenju Ministarstva.

Izdvajamo