STRAVA U SPLITU

ŠOKANTNI DETALJI: PJEŠAKE POKOSIO OSUĐIVANI DILER 'To je bio užas za gledati, dvoje leže na tlu i ne miču se, a on se počeo svađati sa ženom iz BMW-a'

 
 Slobodna Dalmacija, Duje Klarić / CROPIX

- To je bilo užasno za gledati, dvoje leže na tlu i ne miču se, a ovi iz golfa i BMW-a uopće ne gledaju na njih nego se svađaju tko je kriv - kazao je za Slobodnu Dalmaciju očevidac stravične prometne nesreće.

Posvjedočio je kako je iz golfa koji je sudjelovao u prometnoj nesreći izašao poznati splitski diler koji je upravljao vozilom. Radi se o 33-godišnjaku osuđivanom na zatvorsku kaznu zbog preprodaje dva i pol kilograma marihuane.

- Čuo sam udar dva automobila, okrenuo se i vidio golfa kako udara u stup semafora pa u pješake, ženu i muškarca. Vjerojatno je izgubio kontrolu nad vozilom nakon sudara s BMW-om. Mislim da je golf išao iz Ulice Slobode prema Poljudu tj. u Ulicu Hrvatske mornarice, a da je BMW išao iz smjera Poljuda skrenuti ulijevo u Ulicu Domovinskog rata. Tada sam vidio vozača golfa, kojeg poznajem po njegovom dosjeu, kako se svađa sa ženskom osobom koja je izašla iz BMW-a. Za to vrijeme su na cesti ležali oboreni pješaci, žena koja se nije micala i muškarac koji je jedva davao znakove života - priča sugovornik Slobodne Dalmacije.

Policija i Hitna pomoć su došle za 30 sekundi, kaže, a jednako brzo je na mjesto događaja došao još jedan iz splitskog kriminalnog miljea, također prodavač ilegalnih supstanci. Prvo je išao pogledati golf izbliza, a onda je išao razdvajati 33-godišnjeg prijatelja i žensku osobu iz BMW-a. Kako je vido da ne može pomoći prijatelju i poslovnom partneru, jer je ovaj morao ostati s policijom, malo je još razgledavao situaciju i nestao.

Inače, osim po dilanju, 33-godišnji vozač golfa je otprije poznat po brzoj vožnji. Uhićen je početkom 2013. godine nakon što je sa suučesnikom bježao policiji u vozilu kojim su na raskrižju ulica Domovinskog rata i Dubrovačke u ranim poslijepodnevnim satima projurili kroz crveno svjetlo i oborili pješakinju te nastavili voziti velikom brzinom.

Nakon što su automobilom oborili ženu koja je lakše ozlijeđena i udarili nekoliko automobila, nastavili su brzu vožnju Ulicom Domovinskog rata dok im na automobilu nije pukla guma te su se morali zaustaviti. Tek tada su izašli iz vozila i počeli bježati. Jedan je uhićen odmah, a drugi se predao desetak dana kasnije. Vozač golfa je tada osuđen na dvije godine i osam mjeseci zbog preprodaje marihuane u šta su mu uračunate ranije presude zbog krađe i protupravne naplate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 04:39