RASPLET

SPECIJALAC IZ ATJ LUČKO SE RASPLAKAO KAD SU GA PREPOZNALI Uhitili ga nakon što je prokazan kao sudionik pokušaja iznude sa zvijezdom serije Krim tim 2

Leon Lučić, Andrija Vrhovac
 Bruno Konjevic / CROPIX, FACEBOOK

Aktivni specijalac iz elitne MUP-ove antiterorističke jedinice Lučko Andrija Vrhovac uhićen je u petak u prijepodnevnim satima zbog sumnje da je s Leonom Lučićem (48) sudjelovao u pokušaju iznude nad zaprešićkim poduzetnikom Marijem D. (48).

Vrhovca, kojega su kolege iz kriminalističke policije PU zagrebačke uhitili u Heinzelovoj, Mario D. te bivši MMA borac Marko Šintić (38) prepoznali su kao osobu koja je s Lučićem došla na dogovorenu primopredaju novca prošloga petka na nadvožnjaku autoceste A1 kod Draganića i s kojom su se zatim fizički sukobili. No, za razliku od Lučića, kojega je Šintić fizički savladao, drugi iznuđivač, kojega su sada prepoznali kao Vrhovca, uspio je tada pobjeći, odnoseći sa sobom dva pištolja kojima su on i Lučić bili zaprijetili Mariju D. i Šintiću.

Poznaju se

Nakon što je u petak ujutro u Heinzelovoj prepoznat kao drugi napadač, Vrhovac se navodno pred kolegama iz Heinzelove slomio i počeo plakati. Sumnje da je aktivni MUP-ov specijalac bio umiješan u iznudu, koje već neko vrijeme kolaju medijima, ovim uhićenjem dobile su svojevrsnu potvrdu. Kada je Zapovjedništvo ATJ-a doznalo da bi njihov pripadnik mogao biti umiješan u iznudu, u srijedu navečer odmah je pozvan na razgovor u prostorije njihove baze u Lučkom. Tada je, pak, u službenom razgovoru sa zapovjednicima opovrgnuo da je sudjelovao u ikakvoj iznudi, no s obzirom na okolnost njegova kretanja oko mjesta iznude te poznanstva s Lučićem dao je malo čudna objašnjenja.

Rekao je da Lučića poznaje privatno već nekoliko godina te da je Lučić toga jutra, takoreći neposredno prije nego što je krenuo na sastanak s iznuđivanim poduzetnikom, bio kod njega u stanu, no da nije spominjao nikakvu iznudu. Vrhovac je zatim rekao da se rastao s Lučićem te otišao u bazu u Lučkom. Međutim, oko 11 sati s nepoznatog broja nazvao ga je Lučić, koji je rekao da mu se pokvario auto te da svojim automobilom dođe po njega blizu Draganića. Vrhovac je rekao da se uputio na mjesto događaja, no da nije pronašao Lučića, nakon čega se vratio u bazu. Također je rekao kako je spreman na poligrafu potvrditi sve što je rekao.

Šute kao zaliveni

No, dan kasnije pozvan je u Heinzelovu, ovaj put u sklopu službene kriminalističke istrage, i to na prepoznavanje, a Šintić i Mario D. prepoznali su ga kao osobu s kojom su se sukobili i koja je pobjegla prošloga petka kod Draganića. Gotovo odmah nakon prepoznavanja kriminalisti iz Heinzelove Vrhovca su uhitili te je nad njim pokrenuto kriminalističko istraživanje. No kako neslužbeno doznajemo, istražitelji sumnjaju da je u iznudi postojao i treći počinitelj. O njemu, međutim, sada svi šute kao zaliveni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 13:29