NASILJE

SPLIĆANIN NAKON BRUTALNOG NAPADA ZAVRŠIO U KOMI 'Petorica su mi mlatila brata metalnim šipkama, bori se za život, ima izljev krvi u mozak'

 
Tomislav Marović i Jakov Marović
 Nikola Vilić / HANZA MEDIA

Tridesetogodišnji Jakov Marović iz Splita nalazi se u induciranoj komi i bori se za život na Jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Split, gdje je doveden u noći 3. srpnja nakon što su ga na predjelu Barutana pretukli policiji za sada nepoznati akteri, piše Slobodna Dalmacija.

– Mojeg je brata ispred zgrade njegova prijatelja dočekala ekipa od dvanaestak mahom mlađih ljudi, od kojih su ga petorica tukla. Najprije je dobio bocom u glavu, zatim metalnom šipkom po tijelu, a kad je pao na tlo, tukli su ga rukama i nogama po cijelom tijelu. Brat je prije ovog događaja u svoj automobil posjeo desetogodišnjeg dječaka, inače brata svojeg prijatelja. Otišli su na benzinsku pumpu kupiti coca-colu i kad su se ubrzo vratili pred dječakovu zgradu, oni su nasrnuli na njega. Razlog ne znam, vjerojatno su mislili da je u automobilu Jakovljev prijatelj, inače brat tog desetogodišnjaka – kazao nam je Tomislav Marović.

Ne optužuje policiju niti je proziva za nerad, ali nije mu jasno da još nitko nije uhićen iako su od događaja prošla dva dana.

– Premlaćivanje mojeg brata vidjelo je više ljudi, Jakovljev prijatelj toliko se potrudio da je policiji dostavio i poruke koje su napadači upućivali jedan drugome, dostavio je i fotografije tih momaka. Možda policija čeka još neke detalje da krene u akciju, ne znam... Stanje mu je dosta teško, bori se za život, ima izljev krvi u mozak i operiran je. Molimo Boga da preživi, ali stanje je teško. Posebno je užasavajuće to što su mladići, nakon što su pretukli mojeg brata, poručili i njegovu prijatelju da će dobiti isto kao i on. Ja znam da moj brat nije bio cvijeće, ali nikad nije pravomoćno osuđen ni za jedno djelo, a ovakvu sudbinu nitko nije zaslužio – rekao nam je Tomislav.

Nikola Vilić / HANZA MEDIA
Jakov Marović

Jakov je, nakon što je premlaćen, sjeo u svoj automobil te se čak uspio s Barutane dovesti do svoje zgrade u Vrazovoj ulici, ali mu je naglo pozlilo pa ga je prijatelj odveo na Hitnu pomoć.

– Mi za to nismo znali, ni kada se napad dogodio ni kada je Jakov došao pred svoju zgradu. Tek sam ujutro u šest sati doznao što mi je bilo s bratom – rekao nam je Tomislav, koji ne želi ulaziti u detalje priče koja govori da je među napadačima bio i sin jednog bivšeg načelnika u PU splitsko-dalmatinskoj.

– Taj mladić nije tukao mog brata, ali je bio među gledateljima, dakle u toj grupi. Ja molim Boga, kao i cijela moja obitelj, da bratu bude bolje, ali da vam pravo kažem, stalo mi je i da se točno utvrdi zašto je moj brat pretučen i tko ga je pretukao, te da se krivce uhiti i kazni – kazao nam je na kraju Tomislav.

Nikola Vilić / HANZA MEDIA

Iz PU splitsko-dalmatinske su nas u dnevnom biltenu objavljenom u srijedu izvijestili da je u noći 3. srpnja, u 4.10 (dakle, u utorak), zaprimljena dojava iz splitske bolnice da se muškarcu pruža liječnička pomoć. Utvrđeno je da se radi o 30-godišnjaku koji je zadobio teške i za život opasne ozljede te je hospitaliziran u splitskoj bolnici.

Ne sumnjamo da će splitska policija temeljito odraditi svoj posao, ali isto je jako čudno da se u kvartu u kojem Jakov živi dilaju fotografije napadača i njihove međusobne poruke. Govori se da su napadači mularija, i to mahom 18-godišnjaci s Barutane.

Zašto je Jakov morao biti teško pretučen i zašto se u ovom slučaju nikome baš ne žuri osim njegovoj obitelji? I to će se sigurno doznati kad se sklopi mozaik ove tužne priče u kojoj se jedan mladić bori za život.

Nikola Vilić / HANZA MEDIA
Tomislav Marović

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:22