KRVAVA NOĆ

SPLIĆANIN OPTUŽEN ZA UBOJSTVO 18-GODIŠNJAKA: 'Nisam ga htio usmrtiti, samo sam se branio. Došao sam gledati tučnjavu, a onda sam ja napadnut...'

 Vojko Bašić / HANZA MEDIA

Na Županijskom sudu u Splitu na suđenju zbog ubojstva Gorana Vidića (18) na Zapadnoj obali u Splitu u studenome 2016. godine dvojica optuženih iznijeli su svoje obrane, piše Slobodna Dalmacija.

Karlo Gustav Krivec (19), optužen za ubojstvo i Leonardo Šandrić (19), optužen za pomaganje nakon počinjenja kaznenog djela negirali su navode za koje ih tereti optužnica.

Karlo Gustav Krivec je optužen da je 19. studenoga oko 20.45 nakon poziva prijatelja koji je tražio pomoć došao ispred hotela u izgradnji na splitskoj obali i tijekom verbalne prepirke i tjelesnog sukoba ubo nožem Gorana Vidića u predjelu prsa.

Mladić je zadobio ubodnu ranu lijeve strane grudnog koša s oštećenjem srca, od koje je preminuo. Županijsko državno odvjetništvo ga tereti da je ubo Gorana Vidića nožem u prsa s ciljem da ga usmrti.

U svojoj obrani optuženi Krivec negira namjeru ubojstva već je izjavio da je do kobnog uboda došlo dok se branio od napada. Izjavio je da je napadnut dok je došao gledati tučnjavu dvije sukobljene strane, a sam nije pripadao niti jednoj.

Drugoooptuženi Šandrić se tereti da je, znajući da je Karlo Gustav Krivec ubio Gorana Vidića, oružje oprao i obrisao radi uklanjanja tragova krvi. Zatim je bacio nož u grmlje kako ne bi bio pronađen, stoji u optužnici, a na taj način je pokušao spriječiti otkrivanje počinitelja kaznenog djela. Radilo se o švicarskom nožiću s oštricom na preklapanje, koji je nađen nedugo nakon sukoba na Zapadnoj obali.

Pred sudskim vijećem je kazao da nije znao što se dogodilo te tako da negira prikrivanje kaznenog djela.

Unatoč tome što su oba optužena punoljetna, sa suđenja je isključena javnost odlukom Vladimira Živaljića, predsjednika sudskog vijeća, na zahtjev odvjetnika koji zastupa interese obitelji pokojnog Gorana Vidića.

Kao razlog je navedena zaštita osobnog ili obiteljskog života okrivljenika, žrtve, oštećenika ili drugog sudionika u postupku, što se najviše odnosilo na maloljetnu sestru pokojnog mladića.

Suđenje se nastavlja u studenome završnim riječima, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:01