SLOMIO SE POD PRITISKOM?

SPLITSKI HULIGAN 'PROPJEVAO' U BEOGRADSKOM ALCATRAZU Otkrio naručitelja, policiji dobro poznatog mafijaša koji se povezuje s nedavnim nizom ubojstava

 
 Profimedia, ATA Images Editorial

Splićani koji su u prosincu sudjelovali u tučnjavi na utakmici između Partizana i Crvene zvezde napokon su 'propjevali' u beogradskom istražnom zatvoru, navode tamošnji mediji, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Dnevnik Večernje novosti neslužbeno doznaju kako je jedan od uhićenih Hrvata odlučio otkriti što zna i kako intenzivno pomaže u istrazi. Medij ne otkriva je li se huligan 'slomio' ili se odlučio progovoriti kako bi dobio blažu kaznu. Podsjetimo, šestorici Splićana, koji su još u istražnom zatvoru, pažljivo razdvojeni, prijeti i do 12 godina zatvora.

Prema pisanju Večernjih novosti plaćenik je na fotografijama iz novina prepoznao i identificirao osobu koja ih je angažirala i za 'odrađivanje posla' na tribini platila 'nadnicu' od 10.000 eura. Navodno se radi o policiji dobro poznatom i vrlo utjecajnom šefu srpskog, ali i crnogorskog podzemlja Filipu Koraću.

Korać je inače odmah poslije krvavog obračuna na derbiju u medijima prozvan za organiziranje puča na južnoj tribini, ali je ubrzo sam demantirao takve glasine. No, sada ga se povezuje s nedavnim mafijaškim likvidacijama u Beogradu, a policija sumnja kako je Korać naručio profesionalne ubojice iz BiH i organizirao ubojstva.

Po svemu sudeći, pozadina tučnjave na stadionu poprilično je zamršena. Policija vjeruje kako se kroz zaraćene klanove navijača Partizana obračunava nekoliko različitih kriminalnih skupina, a splitski huligani u cijelom su slučaju ispali 'kolateralne' žrtve. Naime, nakon što je sukob kulminirao sredinom prosinca na tribinama, uslijedilo je nekoliko nerazjašnjenih ubojstava, a sva se povezuju s obračunom u srpsko-crnogorskom podzemlju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:30