NAPRAVIO 80 PREKRŠAJA

SPLITSKI 'POBJEŠNJELI MAX' KAŽNJEN S 80 DANA ZATVORA I ODUZIMANJEM VOZAČKE Mora platiti i novčanu kaznu, ali motor mu ipak neće oduzeti

Adrian P., 19-godišnjak koji je snimio video u kojem je u samo 24 minute uspio napraviti više od 80 prometnih prekršaja kažnjen je danas na Prekršajnom sudu u Splitu s ukupno 80 dana zatvora i novčanom kaznom od 14.000 kuna, piše Slobodna Dalmacija.

Najveću kaznu je dobio za višekratno prekoračenje brzine više od 50 km/h - 50 dana zatvora. Za nekoliko prolazaka kroz crveno sud ga je kaznio s dodatnih 30 dana zatvora.

U oba slučaja višekratni prekršaji tretirali su mu se kao jedno produženo kazneno djelo, a u kaznu mu je uračunato 13 dana provedenih u pritvoru.

Za prekršaje koji nisu kaznena djela (vožnja u suprotnom smjeru, pretjecanje u tunelu itd.) dobio je 14.000 kn kazne, a za sve prekršaje je dobio i dvije godine zabrane upravljanja A kategorijom vozila.

Suzuki mu nije oduzet jer je novi zakon kojim se omogućava ova vrsta kazne stupio na snagu 1. kolovoza, a od tada nije kažnjavan, što je jedan od uvjeta za oduzimanje vozila.

​Mladić je ranije već šest puta pravomoćno osuđivan zbog počinjenih prometnih prekršaja, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:55