OSUĐEN PERVERZNJAK

SPLITSKI POLITIČAR MASTURBIRAO U GRADSKOM PARKU PRED NEKOLIKO DJEVOJAKA 'U ruci sam imao gaćice svoje partnerice, ali ja sam vam zapravo impotentan'

Ilustracija
 YouTube ScreenShot

Na trideset dana zatvora, u koji neće ići ako u roku od godinu dana ne počini novi prekršaj s izrečenom istom ili težom kaznom, osuđen je na Općinskom prekršajnom sud u Splitu, Stalna služba u Trogiru, 54-godišnjak iz Splita, i to zbog masturbiranja na javnom mjestu, piše Slobodna Dalmacija.

Riječ je o bivšem lokalnom političaru, osobi koja je prije 15-ak godina bila vrlo aktivna u radu jedne od vodećih splitskih stranaka.

Sada ga se teretilo da je 21. lipnja 2019. godine oko 22.50, sjedeći na klupi u parku u Ulici Kruševića guvno, pod utjecajem alkohola od jednog promila, masturbirao u nazočnosti nekoliko djevojaka koje su sjedile na obližnjim klupama.

Njegovo je bizarno ponašanje vidio momak koji je prije njega sjedio na toj klupi sa svojom tadašnjom djevojkom.

- Sjeo sam na jednu klupu u omanjem parku, u relativnoj blizini Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, a na klupi malo dalje od nas, primijetio sam da sjedi nekoliko mojih prijateljica. Nedugo zatim, na klupi koja je bila između one na kojoj smo sjedili ja i cura te one na kojoj su sjedile moje prijateljice, sjeo je jedan čovjek.

U jednom trenutku, slučajno sam pogledao prema njemu i vidio da je iz hlača izvadio spolovilo i da je počeo masturbirati, pa sam odmah rekao curi da idemo odatle. To sam rekao i prijateljicama. Nisam im htio ništa govoriti, da se ne bi šokirale, a curi sam rekao što sam vidio tek kad smo izišli iz parka.

Ona je odmah nazvala policiju sa svog mobitela, te ga je dala meni da obavim razgovor. Policija je tražila da ostanemo na licu mjesta do njihova dolaska, što sam i napravio. Nakon dolaska, zatražili su da im pokažem tu osobu - posvjedočio je svjedok na sudu.

Okrivljeni 54-godišnjak, pak, negirao je da je masturbirao gledajući djevojke tvrdeći da je tog dana, nakon kupanja na Bačvicama, prošetao do parka i sjeo na klupu držeći u ruci kupaće gaćice svoje partnerice. Kazao je sucu i da se nekad bavio bodibildingom i da je koristio steroide što je dovelo do impotencije.

Na pitanje suca, ponovio je da ženske gaćice, koje je imao u rukama, pripadaju njegovoj partnerici, s kojom inače ne živi u istom domaćinstvu. Kazao je da su u vezi, iako nemaju intimne odnose.

- Volim skupljati gaćice svojih partnerica jer mi to pruža zadovoljstvo. Dok sam sjedio u parku, gdje me je zatekla policija, zbog mraka, nisam dobro vidio tko se sve još tu nalazi, ali sam po glasovima zaključio da tu ima mlađih ženskih osoba - kazao je u svojoj obrani.

- Već iz obrane okrivljenika razvidno je da je bio svjestan da neće moći izbjeći utvrđivanje stvarnog stanja, pa je pružio ublaženu sliku događaja. Međutim, i tako predočeno ponašanje je bizarno.

Okrivljenik s jedne strane tvrdi kako skuplja donje rublje svojih partnerica te da je kritične prigode u ruci držao kupaće gaćice sadašnje partnerice, istovremeno tvrdeći da je impotentan, što je očigledno besmislena izjava i dodatni dokaz okrivljenikove sklonosti bizarnom ponašanju - obrazložio je u svojoj presudi, među ostalim, sudac Dražen Kapisoda.

Odbio je, kako je to predložila policija, prijedlog za izricanjem zaštitne mjere obveznog psihosocijalnog tretmana.

- Valja pretpostaviti da je ova mjera predložena omaškom. Naime, ovu vrstu zaštitne mjere ne propisuje ni specijalni, ni generalni zakon, pa se ista za ovu vrstu prekršaja ne može izricati - naveo je sudac, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:02