GOLMAN 'VATRENIH'

Sportski direktor Osijeka prenoćio u policiji jer je istukao suprugu: To su moji privatni problemi!

Sa suprugom s kojom je navodno u vezi još od srednje škole ima dva sina
 Nenad Dugi / CROPIX

OSIJEK - Sportski direktor NK Osijeka, Miroslav Žitnjak (45), zbog nasilja u obitelji priveden je u subotu poslijepodne u osječku policiju, gdje je i proveo noć.

Kako neslužbeno doznajemo, Žitnjak se u subotu oko 17 sati u obiteljskoj kući verbalno sukobio sa svojom suprugom Mirnom (45), da bi u jednom trenutku svađa izmaknula kontroli te je on i fizički nasrnuo na nju.

Odbila liječnika

U konačnici je intervenirala policija koja je privela bivšeg vratara osječkog nogometnog prvoligaša. Prema neslužbenim informacijama, supruga je odbila liječničku pomoć, a navodno je zadobila lakše tjelesne ozljede u vidu nekoliko ogrebotina. Žitnjak zbog toga nije bio na subotnjoj utakmici posljednjeg kola HNL-a između Osijeka i Zadra, a o cijelom slučaju dao je kratku izjavu.

- To su moji privatni problemi. U jednom trenutku došlo je do nesporazuma, ali u međuvremenu je to riješeno - kratko je rekao Žitnjak, koji je u nedjelju ujutro pušten kući nakon što je saslušan na Prekršajnom sudu u Osijeku , gdje mu je određena novčana kazna propisana Zakonom o zaštiti od nasilja u obitelji.

Žitnjak je bio uspješan vratar Osijeka i Zagreba te portugalske Uniao Leirie u kojoj je proveo pet sezona. Upisao je i jedan nastup za nogometnu reprezentaciju Hrvatske, a po završetku igračke karijere ostao je u nogometu radeći s vratarima NK Osijeka, te potom kao dugogodišnji voditelj Škole nogometa u NK Osijeku. U jednom kratkom razdoblju bio je i trener seniorske momčadi, a prije nekoliko mjeseci preuzeo je dužnost sportskog direktora kluba. Ujedno je član stručnog stožera naše U-19 reprezentacije.

Svi ostali zatečeni

U braku sa suprugom Mirnom, s kojom je navodno u vezi još iz srednjoškolskih dana, ima dva sina. Mirna je po struci diplomirani inženjer građevinarstva te je zaposlena u jednoj privatnoj tvrtki.

Neki od njegovih suradnika s kojima smo razgovarali kazali su nam da nikada nisu primijetili da se u, kako ga zovu, Žiletovoj obitelji događaju problemi takve vrste. Tomu u prilog govori i činjenica da do sada nikada nije prijavljivan ni zbog kakvog nasilja, a pogotovo ne obiteljskog. Stoga su svi koji ga poznaju ostali zatečeni kada su čuli što se u subotu poslijepodne dogodilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:56