SRPSKI MEDIJI TVRDE

Kerumov nećak sudjelovao u tučnjavi u hotelu Grand na Kopaoniku, razbijene glave završio u bolnici

Navodno su se Kerum i njegovo društvo oko 3 sata u noći potukli s grupom Crnogoraca
Josip Kerum (arhiva)
 Ronald Goršić/Cropix

Srpski portali objavili su u prvim satima Nove godine da je u hotelu Grand na Kopaoniku došlo do velike tučnjave u kojoj su ozlijeđeni jedan državljanin Hrvatske i jedan državljanin Srbije.

Tako su portali Nova.rs, Objektiv.rs, Alo.rs, pozivajući se na neslužbene izvore, objavili da su ozlijeđeni Josip Kerum (30), nećak bivšega gradonačelnika Splita Željka Keruma, i jedan muškarac koji je bio s njim u društvu. Navodno su se Kerum i njegovo društvo oko 3 sata u noći potukli s grupom Crnogoraca te su nakon tučnjave on i njegov prijatelj razbijenih glava prevezeni u KC Novi Pazar.

Pokušali smo danas dobiti službenu potvrdu ove informacije, no dežurni policajac u policijskoj postaji na Kopaoniku nije nam to mogao niti potvrditi, niti demantirati. Rekao nam je samo da on ne može govoriti o tome te da nemaju glasnogovornika ili nekoga sličnog tko bi mogao dati službenu izjavu. Kontaktirali smo porukom i bivšega splitskog gradonačelnika, no odgovor o tome je li upoznat s navedenim događajem nismo dobili.

Iz hotela Grand samo su nam rekli da ne mogu ništa detaljnije komentirati jer je policijska istraga u tijeku.

Mladi Kerum je široj hrvatskoj javnosti postao poznat nakon što je u studenome 2017. osuđen na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu na godinu dana bezuvjetnog zatvora zbog krijumčarenja 15 kilograma marihuane koje je prevozio u Audiju A6 splitskih oznaka. Optužnica ga je teretila da je 10. travnja 2016. godine u 14.20 sati kod raskrižja Međugorske i Krasnjanske ulice u Sesvetama, ispred kafića Bulls, zatečen u autu s 15 paketa marihuane u kojima je bilo nepunih 15 kilograma. Istragom je utvrđeno da je Josip Kerum drogu trebao preprodati, ali odakle ju je nabavio, ostalo je nepoznato. Na tom suđenju je sve priznao i pokajao se.

Potom je krajem lipnja 2019. godine na splitskom Općinskom sudu osuđen nepravomoćno na godinu dana zatvora zbog posjedovanja 11 automatskih i dvije poluautomatske puške, deset pištolja i dva revolvera te više od 13 tisuća metaka koje je držao u kući na Čiovu. No, Županijski sud u Bjelovaru je 20. svibnja 2020. godine prihvatio žalbu mladog Keruma i umjesto zatvorske kazne, izrečena mu je pravomoćna uvjetna osuda s rokom kušnje od tri godine. Kako stoji u toj drugostupanjskoj presudi, izrečena kazna zatvora u trajanju od jedne godine je "prestroga kaznena sankcija".

U svojoj obrani iznesenoj na splitskom sudu Josip Kerum izjavio je kako je manji dio oružja dobio od svog djeda kao uspomenu na njegovo sudjelovanje u Drugom svjetskom ratu.

- Kajem se što oružje nisam legalizirao i donirao nekom muzeju. Ja sam ga posjedovao i nisam njime trgovao. Vještačenje je pokazalo da iz oružja nije pucano dulje vrijeme jer ga ja nisam nikad ni upotrijebio. Municiju sam naslijedio - rekao je.

Upravo je to bio jedan od argumenata zbog kojih mu je bjelovarski Županijski sud izrekao blažu sankciju pa je u njihovoj presudi navedeno, među ostalim, i da iz "potvrđenog činjeničnog stanja i obrane optuženika, nesporno proizlazi da se optuženik bavio sakupljanjem oružja samo kao kolekcionar, budući da je posjedovao i veoma staro oružje".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 10:43