NESREĆA U ITALIJI

Srušio se avion koji je poletio s Lošinja, putnici izgorjeli

 CROPIX

ZAGREB - Privatni laki avion koji je u subotu ujutro poletio iz zračne luke na Malom Lošinju srušio se oko podneva u mjestu Comune di Stella, nedaleko od talijanskoga grada Savone, a u avionskoj nesreći poginuo je austrijski bračni par.

Iako njihovi identiteti nisu mogli biti utvrđeni odmah nakon nesreće, jer su tijela u potpunosti karbonizirana, kasnije se saznalo da je riječ o 72-godišnjem Ottfriedu H. i njegovoj 66-godišnjoj supruzi Angeli. Nesretni supružnici s Malog Lošinja poletjeli su u Bolkowu BO.209 oko 10 sati ujutro. Prema podacima lošinjske kotrole leta, imali su najavljenu rutu prema Azurnoj obali, odnosno zračnoj luci u Cannesu u Francuskoj. Dva sata kasnije njihov se zrakoplov strmoglavio u šumu u blizini Savone.

Djelatnici kotrolnog tornja u Genovi, koji su preuzeli zrakoplov, u jednom su trenutku izgubili kontakt s austrijskim bračnim parom. Alarmirali su nadležne službe o mogućoj nesreći. Pad zrakoplova talijanskoj su policiji prijavili stanovnici Comune di Stella koji su bili očevici.

Iako istražitelji za sada ne mogu tvrditi zbog čega je došlo do nesreće, policija, prema prvim informacijama, drži da je do tragedije dovela pogreška pilota. No, kako prenose strani mediji, očevici pada zrakopolova tvrde da su, dok je letjelica još bila u zraku, vidjeli kako iz nje suklja dim pa je moguće i da je do pada došlo zbog tehničkog kvara. Misterij pada trebao bi biti riješen nakon očevida.

Bolkow BO. 209 bio je registriran u Njemačkoj i u privatnom vlasništvu para iz Beča.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:52