PRIVOĐENJE

POLICIJA UHITILA MUŠKARCA S TJERALICE, TROJAC OSUMNJIČEN ZA PUCNJAVU NA ŽUPANIJSKOM SUDU U popodnevnim satima policija upala u kuću u Vukomercu

 
Intervencija policija u popodnevnim satima
 Mario Dujic / CROPIX

Od jutarnjih sati u zagrebačkom naselju Vukomerec vlada napeta atmosfera, a prije sat vremena došlo je do nove intervencije policije u kući jedne od sukobljenih obitelji koje su sudjelovali u obračunu ovih dana u neposrednoj blizini osnovne škole.

Cijelom ulicom počela je odjekivati vriska i svađa, a jedna je osoba uletjela u kuću. Obzirom da već nekoliko dana policija kruži naseljem i održava sigurnost, odmah su pripadnici interventne policije reagirali i utrčali u kuću iz koje se čula galama.

Nedugo potom pripadnici policije izveli su osobu s tjeralice u policijsku postaju.

Kako neslužbeno doznajemo, u nastavku kriminalističkog istraživanja zbog pucnjave koja se dogodila u srijedu navečer,u petak u popodnevnim satima priveden je Senad Ahmetović (34), a kojeg se doznajemo osim za dovođenje u opasnost tereti i za prijetnje.

Kako je Jutarnji već pisao, tog muškaraca, koji je zet preminulog Šerifa Zahirovića nakon čije su smrti u nedjelju krenuli obračuni i reketarenja, istražitelji osim za dovođenje u opasnost života i imovine terete i za prijetnje.

Zagreb,140918.
Privodjenje trojice roma koji su bili u bijegu, a za koje se sumnja da su pucali iz automatskog oruzja na Vukomercu.
Foto: Mario Dujic / CROPIX
Mario Dujic / CROPIX

Zagreb,140918.
Privodjenje trojice roma koji su bili u bijegu, a za koje se sumnja da su pucali iz automatskog oruzja na Vukomercu.
Foto: Mario Dujic / CROPIX
Mario Dujic / CROPIX
Intervencija policija u popodnevnim satima

Zagreb,140918.
Privodjenje trojice roma koji su bili u bijegu, a za koje se sumnja da su pucali iz automatskog oruzja na Vukomercu.
Foto: Mario Dujic / CROPIX
Mario Dujic / CROPIX

Od 19 inicijalno privedenih osoba, zagrebačka policija zasad je kazneno prijavila trojicu muškaraca za dovođenje u opasnost života, dvojicu jer su pucali iz pištolja te jednoga koji je pucao iz automatske puške. Prijave se podnose i za nedopušteno držanje oružja i oštećenja vozila. U pretresu kuće i drugih prostorija policija je oduzela dva pištolja i jednu automatsku pušku. Trojica osumnjičenih za pucnjavu u Vukomercu dovedeni su na Općinsko državno odvjetništvo. Istražni sudac odredio je trojcu jednomjesečni pritvor u Remetincu zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Kako neslužbeno doznajemo, u pretresima stanova koje koriste obje obitelji policija je oduzela dva pištolja i jednu automatsku pušku.

Ministarstvo školi u Vukomercu stavilo na raspolaganje tim za krizne situacije

Ministarstvo znanosti i obrazovanja izvijestilo je u petak da intenzivno prati situaciju oko osnovne škole u Vukomercu, gdje je u srijedu navečer u obračunu dviju obitelji izbila pucnjava u kojoj su oštećeni kuća i sedam automobila, no, srećom, nitko nije bio ozlijeđen.

"Ministarstvo intenzivno prati situaciju i u stalnom je kontaktu s gradskim Uredom za obrazovanje te Policijskom upravom zagrebačkom u cilju osiguravanja pretpostavki za provedbu nastavnoga procesa i sigurnost učenika", stoji u izjavi ministrice Blaženke Divjak.

Ministrica napominje također da je školi stavljen na raspolaganje tim za krizne intervencije.

Oružani sukob izbio je u srijedu oko 19 sati u Porečkoj ulici na zagrebačkoj Peščenici u blizini osnovne škole, što je izazvalo zabrinutost i revolt lokalnog stanovništva.

Zbog toga je u četvrtak popodne tristotinjak roditelja i građana Vukomerca održalo prosvjed ispred škole, tražeći od nadležnih sigurnost za svoju djecu te odlazak romske obitelji koja je sudjelovala u sukobu, a gradonačelnika Milana Bandića dočekali su zvižducima i uvredama.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je u petak kako su svi građani, djeca i roditelji u Vukomercu sigurni, a policija je u stalnom kontaktu s roditeljima i vodstvom škole, te se dogovaraju određene aktivnosti usmjerene na vraćanje osjećaja sigurnosti.

Za njih i općenitu percepciju sigurnosti važno je da je policija tamo nazočna, uniformirana i u civilu, a počinitelji će odgovarati kad im se dokaže krivnja, istaknuo je Božinović.

Zagrebačka policija objavila je u četvrtak da je zbog ugrožavanja života i imovine privela 19 osoba na kriminalističko istraživanje, a danas se doznaje da istraživanje još traje.

Neki mediji objavili su da policija traga za još jednim sudionikom pucnjave, 34-godišnjim Senadom Ahmetovićem, koji je s balkona kuće u Porečkoj ulici navodno pucao iz automatske puške, no policija nije potvrdila tu informaciju, navodeći da istraživanje još traje. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:46