ZLOUPORABA POVJERENJA

STEČAJNOM UPRAVITELJU HRKAĆU I SUTKINJI MALENICI ODREĐEN ISTRAŽNI ZATVOR Odvjetnik otkrio gdje se nalazi Milan Lučić

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 16.11.2017. u 09:57

Zagreb, 151117.
USKOK, Gajeva.
Sutkinja zagrebackog Trgovackog suda Vesna Malenica i stecajni upravitelj Pero Hrkac te poduzetnik Milan Lucic, Miroslav Mitak i Josip Debic uhiceni su u operaciji USKOK-a i PNUSKOK-a , zbog pogodovanja u stecajnim postupcima. Ispitivanje uhicenih.
Na fotografiji: Vesna Malenica.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
*** Local Caption ***
Ronald Goršić / Hanza Media

Vesna Malenica

 

15:11 - Stečajnom upravitelju Peri Hrkaću i sutkinji Trgovačkog suda Vesni Malenici određen je istražni zatvor.

------------------------------------

11:05 - Za stečajnog upravitelja Peru Hrkaća i sutkinju Trgovačkog suda Vesnu Malenicu tužitelji traže istražni zatvor zbog opasnosti da bi na slobodi mogli uništiti dokaze ili utjecati na svjedoke, ali i zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, doznaje se u Uskoku.

Kako se doznaje uoči ročišta na kojem bi sutkinja istrage zagrebačkog Županijskog suda Erna Dražančić trebala odlučiti o zahtjevu tužiteljstva Uskok osim za Hrkaća i Malenicu traži istražni zatvor i za Hrkaćevu tajnicu Tatjanu Kušec te Miroslava Mitaka.

Osumnjičeni Josip Debić je nakon ispitivanja u Uskoku pušten da se brani sa slobode, dok će o mogućem pritvaranju osumnjičenog poduzetnika Milana Lučića, kako se doznaje, Uskok odlučiti nakon što ga ispitaju po povratku iz Austrije.

------------------------------------

09:47 Ročište na kojem bi sudac istrage trebao odlučiti o istražnom zatvoru za osumnjičene da su nezakonitostima u stečajnim postupcima zaradili 27,5 milijuna kuna zakazano je na zagrebačkom Županijskom sudu u 10,30 sati.

Kada je u srijedu navečer izvještavao o pokretanju istrage protiv stečajnog upravitelja Pere Hrkaća, trgovačke sutkinje Vesne Malenice, troje njihovih suradnika i jedne tvrtke Uskok nije naveo za koje će osumnjičenike i zbog čega zatražiti istražni zatvor.

Uz sutkinju i Hrkaća koji je po tvrdnjama tužiteljstva sve osumnjičene povezao u "zajedničko djelovanje" u akciji su uhićeni i Hrkaćeva tajnica Tatjana Kušec, Miroslav Mitak i Josip Debić, dok se Milan Lučić osumnjičen za pomaganje u zlouporabama, po riječima njegova branitelja, nalazi u Austriji.

Osim zbog zločinačkog udruživanja Uskok osumnjičene tereti i za zlouporabe položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i primanja mita. Tvrtke kojima je Hrkač bio stečajni upravitelj navodno su od 2008. do ove godine oštećene za 45,7 milijuna kuna.

Tužitelji tvrde da je Hrkač još 2008. povezao sutkinju, svoju tajnicu i osumnjičene direktore tvrtki kako bi iskoristio "društva u stečaju za financiranje osobnih potreba", a osumnjičeni su pritom navodno zaradili najmanje 27,5 milijuna kuna.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo