ZLOČIN U ZAGREBU

Što se dosad zna o ubojici: Iskusni financijski konzultant na Facebooku je najavio da bi mogao učiniti nešto strašno

Kako smo neslužbeno doznali, rastavljen je, a djeca su najvjerojatnije vikend trebala provesti s njim
Mjesto zločina u zagrebačkim Mlinovima
 Zeljko Puhovski/Cropix

Hrvatsku je u subotu potreslo trostruko ubojstvo malodobne djece na području zagrebačkih Mlinova. Kao što smo izvijestili, prema prvim informacijama, usmrtio ih je njihov 56-godišnji otac ugušivši ih vlastitim rukama nakon čega je pokušao i sebi oduzeti život. Policija ga je u penthouseu urbane vile na Mlinovima pronašla u omamljenom stanju te se sumnja da se otrovao ili nagutao tableta. Prebačen je u KBC Sestre milosrdnice, ali zasad nije poznato u kakvom je stanju.

O počinitelju trostrukog ubojstva zasad se zna da je iskusni financijski konzultant koji je diplomirao na sveučilištu Donau-Universität Krems i ima titulu magistra poslovne administracije (MBA), radio je u nekim vodećim austrijskim leasing kućama, ali i na voditeljskim pozicijama u tvrtki Robert Bosch AG, Alcatel AG i drugima. Austrijski je državljanin sa stalnom hrvatskom adresom, a prema dostupnim podacima, rođen je 1965. godine.

Kako smo neslužbeno doznali, rastavljen je, a djeca su najvjerojatnije vikend trebala provesti s njim.

Da bi nešto strašno mogao napraviti najavio je u statusu na Facebooku objavljenom oko ponoći u kojem je napisao među ostalim "Zbogom svima..." te navodio kao motiv loše odnose svoje bivše supruge i njegove sadašnje partnerice. Naveo je kako se u posjednjih godinu i pol pokušavao vratiti na posao, spominjao "braću iz masonske lože" koji mu nisu htjeli pomoći, osim dvojice najboljih prijatelja i dvojice braće koji su mu, kaže, pomogli koliko su mogli.

Otac djece je, inače, iz Beča i ima vlastitu konzultantsku tvrtku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2022 15:25