ISTRAGA U TIJEKU

Stopostotni invalid Domovinskog rata iz Vodica optužen za pronevjeru 200 tisuća kuna

 Sergej Drechsler / CROPIX / CROPIX

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja po zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva, šibenska Policija osumnjičila je 45-godišnjeg Alena Bračanova iz Vodica, inače, branitelja i stopostotnog invalida Domovinskog rata, za pronevjeru iznosa od blizu 200 tisuća kuna na štetu sportske udruge iz Vodica. Naime, Bračanova se kao predsjednika vodičkog 'Kluba košarke u kolicima' sumnjiči za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Naime, istragom je utvrđeno da je Bračanov u razdoblju od listopada 2008. do srpnja 2012. godine, novcem kluba na čijem je čelu, kupio automobil u jednoj šibenskoj tvrtki, te ga potom prodao. Time je, svoj klub oštetio za 175 tisuća kuna, a sebi protupravno pribavio iznos od 85 tisuća kuna. Nadalje, policija ga sumnjiči da je u vremenu od rujna do prosinca 2009. godine u više navrata lažnih prikazivanjem putnih naloga i troškova dnevnica te njihovih isplata na imena više igrača kluba, za sebe protupravno pribavio 21,5 tisuću kuna i za taj iznos oštetio klub.

Pored Bračanova, policija je za kazneno djelo zlouporaba u gospodarskom poslovanju osumnjičila i 57-godišnjeg direktora šibenske tvrtke u kojoj je kupljen automobil. Njega se tereti da je krivotvorio poslovne knjige i na taj način pomogao Bračanovu da realizira kupnju i stekne vlasništvo nad automobilom.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, posebno izvješće o ovom slučaju policija je proslijedila Županijskog državnom odvjetništvu u Šibeniku koje treba odlučiti o podizanju optužnice protiv dvojice osumnjičenika.

Neslužbeno doznajemo da su novčana sredstva koja su predmet ove pronevjere za koju se sumnjiči Bračanov, na račun Kluba košarka u kolicima stizala iz jednog europskog fonda, iz kojeg se financiraju aktivnosti sportaša sa invaliditetom.

Inače, Alen Bračanov dobitnik je Nagrade grada Vodica prije šest godina, a za uspješan rad i promicanje sporta za osobe s tjelesnim oštećenjima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:29