PODRAVINA TUGUJE

STRAŠNA TRAGEDIJA KOD VIROVITICE Vlak usmrtio srednjoškolku na ukletom željezničkom prijelazu gdje se već dogodio niz teških nesreća

 Damir Krajač / CROPIX

U mjestu Špišić Bukovica nedaleko od Virovitice u subotu oko šest sati ujutro došlo je do naleta vlaka na mlađu žensku osobu. Prema neslužbenim informacijama, riječ je o osobi srednjoškolske dobi, koja je preminula na mjestu događaja. Na nju je u blizini pružnog prijelaza u Bukovačkim vinogradima naletio putnički vlak koji se kretao iz smjera Virovitice prema Pitomači, piše Glas Slavonije. Poginula djevojka bila je omiljena u tom kraju, plesala je u lokalnom kulturno-umjetničkom društvu.

Na istom željezničkom prijelazu, tada bez uređaja za zatvaranje željezničkog prometa, nesreća s tragičnim posljedicama dogodila se i 27. listopada 2013. godine. U naletu putničkog vlaka tada je kao biciklist smrtno stradao 18-godišnji nogometaš iz Bušetine. Teško ozlijeđeni 42-godišnji vozač teretnog automobila prevezen je u virovitičku Opću bolnicu kad je na njegovo vozilo naletio putnički vlak 21. rujna 2008. godine. Slična nesreća dogodila se i 24. srpnja 2009. godine, kad je vlak na pružnom prijelazu naletio na teretno vozilo za prijevoz pčela. I tada je vozač automobila s teškim ozljedama prevezen u virovitičku Opću bolnicu.

Zbog brojnih nesreća koje su se dogodile na željezničko-cestovnim prijelazima na području Špišić Bukovice, a osobito zbog nesreće u kojoj je 2013. poginuo mladić, načelnik općine Hrvoje Miler pokrenuo je inicijativu da se na pružnim prijelazima postave polubranici i svjetlosna signalizacija.

Tijekom 2014. godine zamijenjeni su branici na pružnom prijelazu u Kolodvorskoj ulici te je puštena u rad postavljena svjetlosna signalizacija i polubranici na željezničko-cestovnom prijelazu u Bukovačkim vinogradima. Zbog zadovoljenih sigurnosnih uvjeta, od tada na pružnim prijelazima u Špišić Bukovici nije bilo prometnih nesreća automobila i vlakova. Pješaci, međutim, često sami zanemare mjere sigurnosti pa neoprezno prelaze prugu ili hodaju njome, a posljedice su nerijetko tragične, piše Glas Slavonije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:24