POKRENUTA ISTRAGA

STRAVA U BJELOVARU Djevojčicu tjerali da krade i prosi za njih, kada bi odbila, tukli bi ju, kažnjavali i prijetili

Ilustracija
 / HANZA MEDIA

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru pokrenulo istragu protiv troje stranaca sa stalnim boravkom u Republici Hrvatskoj zbog sumnje na trgovanje ljudima. Radi se o osobama starosti od 25, 55 i 30 godina. Njihova žrtva sada ima 18 godina, a u vrijeme upoznavanja još je bila maloljetna.

Nakon što je 25-godišnji osumnjičenik 2017. godine upoznao djevojku koja je tada imala 16 godina, predložio joj je da dođe živjeti kod njega. Ona je pristala, a on ju je zatim, zajedno s drugih dvoje okrivljenika, prisiljavao da odlazi u trgovine i krade robu s polica, navodi se u priopćenju DORH-a. Kada bi ona odbila to učiniti za njih, kažnjavali su je fizički, a djevojka je zatim, u strahu za vlastiti život, pristajala krasti proizvode iz trgovina. Predavala ih je prvookrivljeniku koji bi ih prodavao, a novac bi zadržavao za sebe.

DORH u svom priopćenju navodi da su osumnjičeni od djevojke tražili i da prosi te sav novac preda njima. Tako je prosila i izvan mjesta boravka. Kad više nije mogla trpjeti zlostavljanje, djevojka je pokušala i samoubojstvo, a nakon oporavka se sve nastavilo. Dok je djevojka u lipnju ove godine nakon još jednog pokušaja samoubojstva bila u bolnici, 25-godišnjak joj je prijetio da će ubiti njezine roditelje ako nešto kaže policiji.

Protiv troje okrivljenika određen je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, kako ne bi pobjegli, utjecali na svjedoke ili ponovili kazneno djelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:46