POČELO JE KADA JE DJEČAK IMAO SAMO 5 GODINA...

Strava u Dalmaciji: Baletan splitskog HNK dvije godine silovao sina (7). Pušten je da se brani sa slobode!

Muškarac (51) s područja Splita i djetetova majka su rastavljeni, a monstrum je svoje dijete zlostavljao kad bi mu ono jednom do dva puta mjesečno dolazilo u posjetu. Prisiljavao ga je na analni i oralni seks
 Thinkstock

SPLIT - Zbog višegodišnjeg seksualnog zlostavljanja svog maloljetnog sina istražnom sucu Županijskog suda u Splitu priveden je 51-godišnji baletan, član baletnog ansambla splitskog HNK-a. Informaciju o privođenju baletana istražnom sucu potvrdila je glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Marina Kraljević Gudelj.

- Kriminalistički je istražen 51- godišnjak pod sumnjom da je počinio kazneno djelo na štetu svoga djeteta, ali u interesu zaštite djeteta detalje ne možemo iznositi - kazala je glasnogovornica.

Baletana se kazneno tereti zbog spolnog odnošaja s djetetom i rodoskvrnuća. Zbog teških okolnosti djela, ali i zbog činjenice da bi osumnjičeni mogao utjecati na svjedoke, državno odvjetništvo zatražilo je pritvor .

No, zanimljivo je da je osumnjičeniku istražni sudac Stanko Grbavac donio tek zaštitnu mjeru zabrane približavanja i kontaktiranja. Kako neslužbeno doznajemo, splitskom baletanu stavlja se na teret da je u posljednje dvije godine prisiljavao sina na oralni i analni seks.

O seksualnom zlostavljanju policija je doznala u suradnji s Centrom za socijalnu skrb. Sumnja se da je otac počeo seksualno iživljavati na sinu kada je dječak imao samo pet godina, a ta tortura trajala je do studenog ove godine. Dijete sada ima sedam godina. Roditelji nesretnog dječaka su razvedeni. Otac je viđao sina preko vikenda jednom do dva puta mjesečno.

Umjesto očinske pažnje, njihovo druženje koristio je za gnjusne radnje. Da sa sedmogodišnjakom nešto nije u redu, primjetila je majka koja je svoje sumnje prijavila Centru za socijalnu skrb.

- Sve smo doznali iz medija - kazuje nam Davor Vuković, zadužen za odnose s javnošću u splitskom splitskom HNK-u gdje su potpuno zatečeni viješću o privođenju plesača. Vuković tvrdi kako o tom slučaju apsolutno ništa ne znaju pa ni o kome se radi. - U povijesti ove kazališne kuće nikad ništa slično nije zabilježeno - kazuje nam Vuković.

Ravnateljica baletnog studija Almira Osmanović koja se s ansamblom nalazi na turniji po Italiji nije bila dostupna za izjavu. Duško Mucalo, vršitelj dužnosti intendanta splitskog HNK rekao nam je kako je riječ tek o prijavi pa je prerano komentirati. "Kada dobijemo službeno izviješće, tada ćemo ga komentirati i postupiti u skladu sa zakonom", dodao je Mucalo, i sam iznenađen ovom nemilom viješću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 19:46