HOROR U DOMU

STRAVA U ISTRI Dječaka (13) seksualno zlostavljali, palili upaljačem, tetovirali, tjerali ga da pije urin i sve snimali!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 16.05.2019. u 11:29

Slavonski Brod 270213.
Policijski sluzbenici u suradnji sa Opcinskim drzavnim odvjetnistvom provode kriminalisticko istrazivanje nad G.Z.49(g.) zbog sumnje u kaznena djela iz Kaznenog zakona u kategoriji spolnog zlostavljanja i iskoristavanja djeteta.
Na fotografiji: privodjenje G.Z.
Foto: Danijel Soldo / CROPIX
Danijel Soldo / CROPIX

Grubo psihičko, fizičko i seksualno zlostavljanje 13-godišnjeg štićenika romske nacionalnosti dogodilo se u Domu za odgoj djece i mladeži u Puli . Maloljetnik (15) i dječak (12) ušli  su u njegovu sobu i brutalno ga zlostavljali

Noćni odgajatelj u Domu za odgoj djece i mladeži u Puli, 62-godišnji I. L. iz Vodnjana, na pulskom je Općinskom sudu osuđen zbog nesavjesnog rada u službi, jer je za vrijeme njegove smjene u noći s 29. na 30. rujna 2010. godine u Domu došlo do grubog psihičkog, fizičkog i seksualnog zlostavljanja 13-godišnjeg štićenika romske nacionalnosti za koje su odgovorni bili 15-godišnjak i 12-godišnjak, također štićenici Doma, javlja Glas Istre.

Do zlostavljanja kojeg su maloljetnici snimili mobitelom i tijekom kojeg su, između ostalog, tetovirali dječaka, tjerali ga da pije urin te ga palili upaljačem po stomaku, došlo je bez ikakva povoda između 22 i 2 sata ujutro.

Odgajatelju je izrečena uvjetna kazna: deset mjeseci zatvora koje neće odslužiti ako u roku od godinu dana, a nakon što presuda postane pravomoćna, ponovno ne počini neko kazneno djelo.

Državno odvjetništvo žalilo se na nepravomoćnu presudu te će o njoj odlučivati Županijski sud u Zagrebu.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo