MAJKA UHIĆENA ZBOG TJERALICE

Strava u Jelsi: Osmomjesečna beba umrla na smetlištu. Majka ju donijela na Hitnu

SPLIT - Dječačić star tek osam mjeseci preminuo je na smetlištu u Jelsi na otoku Hvaru u noći na nedjelju, gdje je živio s roditeljima, djedom i bakom.

Obitelj nesretnog djeteta romskog je porijekla, iz mjesta Pothum Plaški pokraj Ogulina, a posljednje vrijeme živjeli su na smetlištu Prapatna u Jelsi. Mrtvo je dijete na Hitnu pomoć u Jelsi donijela majka, Ivanka O. (24).

Dežurni je liječnik pozvao policiju koja je obavila očevid a dječakovo tijelo je prebačeno na Odjel patologije splitskog KBC-a, gdje će se utvrditi uzrok smrti. Za sada je poznato da na tijelu dječačića nema tragova nasilja.

Dječakovi baka Anđela (52), djed Ivica (54) i otac Slavko (29) u hvarskoj su policiji na obavijesnom razgovoru a majka je uhićena zbog krađe i na putu je za karlovački zatvor.

Za Ivankom je naime Županijski sud u Karlovcu izdao potragu jer treba odležati pet mjeseci zatvora zbog krađe, a karlovačka policija je traži zbog razbojstva.

Protiv majke preminulog dječaka podignuto je više od trideset kaznenih prijava a najteža je ona za nanošenje teških tjelesnih ozlijeda.

Sumnjiči je se da je 2007. godine u Barlovcima kraj Banja Luke u Republici Srpskoj s tadašnjim suprugom i još dvije osobe pretukla Ivu B. (67), koji je zbog ozlijeda kasnije preminuo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. kolovoz 2022 21:13