KOD PLITVIČKIH JEZERA

STRAVIČAN SUDAR KAMIONA NA LIČKOJ MAGISTRALI Dvije osobe poginule, jedna teško ozlijeđena

 Robert Fajt/Cropix

RAKOVICA - Dvije osobe su poginule, a jedna je teško ozlijeđena u teškoj prometnoj nesreći koja se oko 13.35 sati dogodila u mjestu Drežnička Dubrava u općini Rakovica. Preminuli muškarci (vozač u dobi 40, a suvozač 44 godine) vozili su se u kamionu zagrebačkih registracijskih oznaka u smjeru sjevera u kamionu s prikolicom za prijevoz automobila. Iz nepoznatog razloga u desnom zavoju je na njihovu prometnu traku prešao tegljač varaždinskih registracija. Sudar je bio direktan, jak i za njih koban.

- Obavili smo očevid prometne nesreće u kojoj je došlo do direktnog sudara dvaju teretnih vozila, vozilo varaždinskih registracijskih oznaka je prešlo na suprotni kolnički trak i sudarilo se s vozilom zagrebačkih registracijskih oznaka. Dvije poginule osobe bile su vozač i suvozač u dobi od 40 i 44 godina u vozilu iz Zagreba, dok je vozač iz Varaždina prevezen u bolnicu - izjavila nam je na mjestu nesreće zamjenica županijske državne odvjetnice iz Karlovca Ljubica Fiškuš Šumonja, koja je rukovodila očevidom.

Foto: Robert Fajt/Cropix

Doznajemo da je u kamionu preminuo jedan muškarac, dok je drugi davao znakove života do dolaska hitne medicinske pomoći, međutim, usprkos naporima medicinskog tima, preminuo im je tijekom reanimacije na mjestu događaja.

Za sav je promet prekinuta cesta koja Ličku magistralu spaja s graničnim prijelazom Ličko Petrovo Selo na Plitvičkim jezerima te se odvija obilazno Državnom cestom broj 1 preko Plitvica. To ne vrijedi za kamione kojima je promet preko Plitvica i inače zabranjen te je promet sjever-jug u potpunosti u prekidu. Zbog zabrane prometovanja kamiona plitvičkom dionicom Ličke magistrale, kamionski promet zavojitom cestom na kojoj se dogodila tragedija vrlo je gust.

Foto: Robert Fajt/Cropix

Zamjenica županijske državne odvjetnice najavila je daljne dokazne radnje kojima bi se trebalo utvrditi zašto je vozač kamiona prešao na drugi kolnički trak. Za sada se pretpostavlja da je razlog prebrza vožnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:04