PODIGNUTA OPTUŽNICA

STRAVIČNA NESREĆA KOD LUDBREGA Autolimar dao mlađem bratu da prazni spremnik benzina, 19-godišnji mladić poginuo u strašnoj eksploziji

 
 DVD Ludbreg

Stravična nesreća koja se dogodila krajem veljače ove godine u Svetom Petru Ludbreškom dobila je svoj pravosudni nastavak. Naime, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 9. rujna donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 22-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

- Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 20. veljače 2019. u Svetom Petru, kao vlasnik obrta za limariju i ovlašteni autolimar, izvodio radove popravka oštećenog spremnika goriva automobila protivno propisima o zaštiti na radu, na način da je postavio vozilo iznad servisne jame i uputio svojeg 19-godišnjeg brata, koji nije bio osposobljen za izvođenje takvih radova, da u jami skine i isprazni spremnik goriva, iako je znao da rasvjetno tijelo u servisnoj jami nije propisno zaštićeno - priopćili su iz DORH-a.

DVD Ludbreg

Tada je, tijekom skidanja spremnika, preostala količina benzina istjecala iz spremnika i padala na uključenu žarulju koja nije bila zaštićena poklopcem, zbog čega je došlo do zapaljenja benzinskih para, a potom i eksplozije u servisnoj jami.

19-godišnji mladić je tada zadobio opekline drugog i trećeg stupnja, kao i inhalacijsku ozljedu dišnih putova. Zbog navedenih teških ozljeda preminuo je 8. ožujka.

DVD Ludbreg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:06