OČEVID U TIJEKU

STRAVIČNA NESREĆA U DUBROVNIKU Amerikanac pao sa starih gradskih zidina, ozlijeđen je, Hitna pomoć odjurila s njim u bolnicu

Nesreća u Dubrovniku
 Željko Tutnjević / Libero portal

U četvrtak oko 16 sati s dubrovačkih zidina pao je državljanin SAD-a (79). Na mjesto nesreće stigli su hitna pomoć, policija i vatrogasci, piše Libero portal.

Turist je čudom preživio pad, ali se kvalifikacija njegovih ozljeda još uvijek ne zna.

Očevidom će se utvrditi je li riječ o nesretnom slučaju ili je pad prouzročen na neki drugi način.

Unesrećenog turista vozilom hitne pomoći prevezli su u Opću bolnicu Dubrovnik.

Nažalost, ovo nije prvi slučaj pada sa zidina, piše Slobodna Dalmacija.

Još se pamti nesreća iz 2010. u kojoj je kod kupališta Porporela smrtno stradao strani turist. Kako su ispričali očevici, mlađi muškarac pao je s visine od tridesetak metara s tvrđave sv. Ivana u Dubrovniku na stijene prilikom čega je zadobio ozljede po cijelom tijelu. Iako je nakon pada pokazivao znakove života, ubrzo je preminuo.

Samo dva dana ranije na isti je način teško nastradala mlada Australka, no ona je imala više sreće jer je ipak preživjela.

Turistkinja Tania Hearnden (24) samo je stjecajem sretnih okolnosti ostala živa nakon stravičnog pada s 15-ak metra visokih stijena ispod starogradskih zidina Dubrovnik. Završila je u “šok sobi”, priključena na respirator. Dobila je teške tjelesne ozljede politraumatiziranog tipa a utvrđene su ozljede bubrega, slezene, rebara i karlice. Utvrđena je i ozljeda kralježnice.

2012. godine pri padu sa zidina teško je nastradala britanska državljanka. Očevici su naveli da se poskliznula i pala na glavu. Zadobila je ozljede glave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 03:03