HOROR

STRAVIČNA NESREĆA U ZAGREBU Nakon teškog sudara automobil se zabio u klupu na kojoj je sjedila majka, a pored nje je bila beba, ispala je iz kolica...

 
 Branko Lazarević

U teškoj prometnoj nesreći koja se u srijedu poslijepodne dogodila na području Novog Zagreba ozlijeđene su majka i njezino novorođenče, a prema zasad nepotvrđenim informacijama i treća osoba, navodno djetetova baka.

Majka je sjedila na klupici u blizini jednog štanda za prodaju voća i povrća na raskrižju Ukrajinske, Kombolove i Ulice Božidara Magovca. Pokosio ih je tamnoplavi VW zagrebačkih oznaka koji je s kolnika izletio nakon što se, prema prvim informacijama, u njegov stražnji dio zabio bijeli VW Caddy.

Kako smo uspjeli rekonstruirati na mjestu događaja, tamnoplavi karavan je u raskrižje ulazio iz Kombolove ulice, nastojeći produžiti ravno u Magovčevu. Tada je s njegove lijeve strane velikom brzinom dojurio bijeli Caddy, u kojem su navodno bila dvojica mladića, krećući se Ukrajinskom u smjetru zapada te mu se zabio u lijevi bok.

FOTOGALERIJA: Automobil naletio na majku s djetetom

Vozač karavana je zatim izgubio kontrolu te je izletio s ceste pa se zabio u spomenuti štand, a odmah zatim i u klupicu.

Majka je teško ozlijeđena, na mjestu događaja je bilo vidljivo da je zadobila otvoreni prijelom potkoljenice, dok je dijete, staro oko godinu dana, također teško ozlijeđeno. Kako smo doznali, nakon strahovitog naleta automobila, ispalo je iz kolica.

I majku i djevojčicu vozilom Hitne pomoći prebacili su u KBC Zagreb gdje se doznaje da su obje stabilno.

Dijete je zbog teških ozljeda glave smješteno na intenzivnom dječjem odjelu, ima subduralni hematom na glavi i sada će se pratiti hoće li trebati kirurški zahvat ili ne. U bolnici također doznajemo da majka ima tešku ozljedu potkoljenice, a usto joj je 'izletjelo' i koljeno tako da je poslana na hitnu operaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:18