AFERA INDEKS

STUDENTICA 'Za dva ispita dala sam 1800 eura, janje i prase'

 Vlado Kos / EPH

Profesor mi je upisao ocjenu dovoljan a da me ništa nije pitao o matematici. Jedino što me je pitao je kako je na poslu - rekla je Barbara Lukavečki u nastavku suđenja u aferi Indeks na Ekonomskom fakultetu u Osijeku svjedočeći pred vijećem Županijskog suda u Osijeku.

Potvrdila je da je kupila ispite iz predmeta koje su predavali optuženi Miljenko Crnjac i Luka Crnković. Posrednik joj je bio već osuđeni Ivan Vukadinović, a veza između Vukadinovića, Crnjca i Crnkovića bio je također osuđeni profesor Goran Marijanović.

- Suprug i ja javili smo se Vukadinoviću s namjerom da kupimo ispit iz matematike kod profesora Crnjca, a on nam je rekao da je cijena 1000 eura. Izašla sam na pismeni i, naravno, pala jer nisam ništa znala, a onda sam prema dogovoru s Vukadinovićem došla drugi dan na usmeni dio ispita u kabinet profesora Crnjca koji mi je upisao ocjenu dovoljan. Osim novca, Vukadinoviću smo dali još janje i prase - ispričala je Lukavečki, koja je pak za ispit iz financijskog računovodstva kod Crnkovića posredniku platila 800 eura. Na pismenom je opet pala, a na usmeni je kod Crnkovića došla u pratnji Marijanovića.

- Jedino što sam tada rekla bilo je dobar dan i doviđenja. Profesor mi je u indeks upisao ocjenu dovoljan - rekla je Lukavečki. Dodala je i da je na taj ispit prethodno čak šest puta izlazila i svaki put je pala, premda je išla i na instrukcije.

Optuženi Crnjac upitao ju je koliko je puta bila na njegovim predavanjima, na što je Lukavečki rekla: “Kakve veze ima jesam bila 2 ili 10 puta na predavanju kad sam taj ispit kupila!” Crnković je pak rekao da nikada nije upoznao nju, njezina muža, kao ni Vukadinovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:27