UVJETNA ZATVORSKA KAZNA

SUD DONIO PRAVOMOĆNU PRESUDU U SLUČAJU IVANA ĐAKIĆA Sin saborskog zastupnika osuđen zbog jezive poruke na Facebooku i prijetnje novinaru

Ivan Đakić
 FACEBOOK

Ivan Đakić, sin HDZ-ova saborskog zastupnika Josipa Đakića osuđen je pravomoćno na uvjetnu kaznu od 11 mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine. Uz to, Đakić mora SOS Dječjem selu Hrvatska uplatiti 20.000 kuna, javlja N1.

Presuda je to Općinskog suda u Virovitici, nakon što je Đakić osuđen za dva kaznena djela: prijetnju te javno poticanje na nasilje i mržnju.

Ivanu Đakiću sudilo se zbog skandalozne čestitke u povodu pravoslavnog Božića te zbog prijetnje novinaru Ivanu Žadi upućene u listopadu 2018. godine kada je poručio da će ga odrobijati.

Podsjetimo, Đakić je na pravoslavni Božić na svom Facebook profilu objavio fotografiju iz Drugog svjetskog rata na kojoj ustaša drži odrubljenu ljudsku glavu s četničkom kapom te u objavi napisao “Svim ‘prijateljima’ srbićima sretan Božić”. Slučaj je izazvao konsternaciju u javnosti, a Đakić je objavu ubrzo izbrisao te se ispričao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:07