KOBNI POROĐAJ

SUD ZADARSKOJ BOLNICI: KRIVI STE ZA SMRT BEBE! 'Zbog nemara vašeg tima umro je mali Jure, evo koliku odštetu morate platiti svakom roditelju'

 CROPIX

Na zadarskom Općinskom sudu prošlog je tjedna donesena nepravomoćna presuda protiv zadarske Opće bolnice, a zbog nemara medicinskog tima tijekom porođaja koji je za posljedicu imao smrt dječaka.

Kako je utvrdio tim vještaka Medicinskog fakulteta u Zagrebu, djelatnici Opće bolnice počinili su grešku u nadzoru porođaja tužiteljice K.Z., stoga je bolnica dužna isplatiti svakom roditelju po 145.000 kuna kao naknadu štete 'zbog smrti bliske osobe' - piše antenazadar.

27. lipnja 2010. godine K. Z. stigla je na porod u zadarsku bolnicu gdje je sve bilo spremno za carski rez, a kako je potvrdio sud, da je žena porođena nakon prvog pregleda CTG-om koji je upućivao na patološko stanje, do tragedije ne bi došlo.

Porod je uslijedio nakon novog CTG-a, no tada je mali Jure nažalost već bio mrtav. Neutješni roditelji iz Benkovca koji su zajedno sa sinom i kćerkom željno iščekivali rođenje djeteta pravdu su potražili na sudu, no teško da će ikakva novčana naknada olakšati bol s kojom i danas žive, piše antenazadar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:11