SUĐENJE UŠLO U ŠESTU GODINU

SUĐENJE TOMI HORVATINČIĆU ODGOĐENO ZA MJESEC DANA Zbog spriječenosti sudskih vještakinja suđenje se nastavlja krajem travnja

 Nikolina Vuković Stipaničev / CROPIX

Drugo ročište ponovljenog suđenja zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću (70) na Općinskom sudu u Šibeniku odgođeno je za mjesec dana te će se održati 20. travnja.

- Predsjednica Sudskog vijeća donijela je odluku o odgodi jer se na ročištu zakazanom za 20. ožujka, zbog službene spriječenosti nisu mogle pojaviti dvije sudske medicinske vještakinje - kazao nam je šibenski odvjetnik Branko Baica, iz braniteljskog tima Tome Horvatinčića.

Za podsjetnik je da je suđenje Horvatinčiću ušlo u šestu godinu, a optužnica ga tereti za izazivanje pomorske nesreće 16. kolovoza 2011. godine u akvatoriju Primoštena u kojoj su na jedrilici Santa Piacenza poginuli talijanski supružnici iz Padove Francesko Salpietro i Marinela Patella Salpietro.

Prvostupanjskom presudom od 20. studenog 2015. godine sutkinja Maja Šupe proglasila je Horvatinčića krivm te je osuđen na uvjetnu kaznu zatvora od 20 mjeseci uz rok kušnje od tri godine. U studenome prošle godine Vijeće Županijskog suda u Zadru po službenoj je dužnosti zbog formalno-pravnih pogrešaka ukinulo tu prvostupanjsku presudu i predmet vratilo na ponovno suđenje istom sudu i sutkinji.

Sudske vještakinje koje su pozvane na ovo ponovljeno suđenje, inače, trebali bi odgovoriti na pitanje - je li u trenutku nesreće Horvatinčić imao sinkopu, na koju se u prvom suđenju pozivala njegova obrana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 04:58