ŠOKANTAN ZLOČIN

SUĐENJE ZA DIVLJAČKO PREMLAĆIVANJE DJEVOJKE (18) U ZADRU Majka pretučene djevojke jako se uznemirila kada je iz zatvora doveden Daruvarac...

 
 Facebook

Nastavak suđenja 31-godišnjem Darku Kovačeviću Daruvarcu optuženom za krvničko premlaćivanje 18-godišnjakinje 13. lipnja u jednom zadarskom kafiću, u petak je na Općinskom sudu u Zadru zatvoreno za javnost.

Na početku drugog ročišta tužitelj Igor Vulić zatražio je isključenje javnosti iz cijelog postupka zbog zaštite žrtve i njezinog obiteljskog života smatrajući da je jedini cilj obrane da ocrni žrtvu na najgrublji mogući način.

- Već prilikom ispitivanja prve svjedokinje 15. studenog postalo je jasno da će obrana biti usmjerena prema oštećenici kako bi ocrnila njezine moralne i druge kvalitete pozivajući svjedoke koji su redom u prijateljskim odnosima s optuženim zbog čega nisu reagirali dok je fizički masakrirao 18-godišnjakinju, već su to mirno promatrali - rekao je Vulić.

S tim se složio i žrtvin odvjetnik Milan Petričić, te raspravni sudac Tomislav Šimić koji je isključio javnost za vrijeme trajanja cijelog postupka.

- Svjedokinja je 15. studenog na najgrublji način ocrnila oštećenu i njezin obiteljski život - rekao je.

Daruvarčev odvjetnik Andrej Korljan obrazložio je kako cilj obrane nije bio ocrniti žrtvu već utvrditi relevantne činjenice.

Majka 18-godišnjakinje koja je bila u sudnici vidljivo se uznemirila kada je iz zatvora doveden Daruvarac, na što joj je podršku pružila Dragana Marina iz sudskog Odjela za zaštitu i podršku svjedocima.

Ona je danas saslušana "iza zatvorenih vrata", dok se 18-godišnjakinja, kako je rečeno, oporavlja od posljedica operacije kojoj je podvrgnuta nakon ozlijeda pa nije mogla doći na ročište iako je njezino saslušanje bilo predviđeno za danas.

- Oštećena je prije dva dana došla iz Kliničke bolnice Dubrava i trenutačno je na sedativima i lijekovima protiv bolova koji uzrokuju umirenje i spavanje, rekao je njezin odvjetnik Milan Petričić.

Zadranin čija je fizička okrutnost šokirala Hrvatsku tereti se za počinjenje kaznenog djela protiv života i tijela teškom tjelesnom ozljedom, te kazneno djelo protiv osobne slobode prijetnjom za što je optužba zatražila 5 godina i šest mjeseci zatvora. Istražni zatvor Daruvarcu ističe 14.prosinca do kada se nemjerava donijeti nepravomoćna presuda. Ukoliko se do tada ne donese presuda optuženik se mora pustiti na slobodu.

Prema optužnici zadarskog ODO-a, djevojci je najprije 28. svibnja 2018., zaprijetio na način da je u jedan ugostiteljski objekt u Zadru donio ručnu bombu, te joj je rekao da će ubiti nju i njenu obitelj ako ga prijavi policiji,.

Potom je 13. lipnja oko 21 sat, kad je došla u kafić udario rukom u potiljak i za njom otišao u toalet optužujući je za varanje.

U namjeri da je teško tjelesno ozlijedi, počeo je udarati šakama po glavi, a kad je ona pobjegla u drugi toalet, ušao je za njom i udarao je šakama u glavu, a potom je uhvatio rukama za glavu i nekoliko puta njenom glavom udario o umivaonik.

Zadranka je potom pobjegla u kafić a on je potom u dva navrata uhvatio za kosu i bacio na pod, te je više puta udario nogom u tijelo i glavu nanijevši joj teške tjelesne ozljede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:32