ŽELJKO PRŠA

SUĐENJE ZA PROVALU U SJEDIŠTE POLICIJE U petak svjedoči šef radne skupine koja je istraživala Željka Dolačkog

 
 Damjan Tadic / CROPIX

Željko Prša, zamjenik ravnatelja policije koji je bio šef radne skupine koja je istraživala provalu u sef u sjedištu kriminalističke policije u Heinzelovoj i krađu zlata i novca bit će ispitan u petak kao svjedok na okolnosti rada radne skupine kojoj je bio na čelu i koja je istraživala Željka Dolačkog.

Osim Prše svjedočit će i vještak Vlado Crkvenac, a suđenje će se nastaviti u ponedjeljak ispitivanjem ostalih svjedoka. Pršino ispitivanje predložio je zamjenik ravnateljice USKOK-a Slobodan Šašić čije izuzeće nije prihvaćeno pa je sutkinja Maja Štampar-Stipić nastavila s postupkom. Tužitelj je tražio i prihvaćeno je da se vještači vrijednost zlata otuđenog iz sefa.

Obrana je imala niz dokaznih prijedloga, a prihvaćeno je ispitivanje dvoje svjedoka iz PU zagrebačke, a ponovo će se ispitati i dvoje vještaka. Osim toga, od Službe krim evidencije pribavit će se podatak iz upisnika ulaska i izlaska u sobu za čuvanje materijalnih dokaza te pribaviti preslika stranica knjige evidencije privremeno oduzetih predmeta od 5. do 8. travnja 2016. godine. Dolački je odbijen sa zahtjevom da se ispituju i neki tužitelji, odvjetnici, policajci kao i osobe koje su pozivane na obavijesne razgovore jer je sud smatrao da su to nevažni dokazi. O ispitivanju dviju svjedokinja odlučit će se nakon što Dolački iznese svoju obranu, a to bi prema planu trebalo biti 7. prosinca.

Podsjećamo, USKOK tereti bivšeg šefa Službe organiziranog kriminaliteta da je od 22. veljače 2015. do 3. travnja 2016. iz sefa uzeo veću svotu novca, te više od dva kilograma zlata, a krađu vrijednosti pokušao prikriti inscenirajući 3. travnja 2016. godine provalu u prostorije PU Zagrebačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:46