ZAVRŠIO U BOLNICI

SUMANUTI POTEZ MLADOG PRITVORENIKA Progutao bateriju i britvicu iz brijača BIC

 Arhiva / CROPIX

Dragan Radosavljević (21) iz Beograda završio je, umjesto na klupi riječkoga Općinskog suda, u zagrebačkoj Bolnici za osobe lišene slobode nakon što je u istražnom zatvoru progutao žilet i bateriju.

Iz Ministarstva pravosuđa potvrdili su nam da je istražni zatvorenik prošli četvrtak progutao bateriju i britvicu iz jednokratnog brijača BIC, što je utvrđeno i RTG pregledom. Mladić je prebačen u Zatvorsku bolnicu gdje je hospitaliziran. Njegovo je stanje stabilno. Sutkinja Mladenka Pero Rudić je zbog Radosavljevićeva samoozljeđivanja bila prisiljena odgoditi zakazanu raspravu.

Radosavljević je zajedno s 38-godišnjim Goranom Jovanovićem iz Beograda, 53-godišnjim Sabrijem Lipovicom iz Novog Sada i 58-godišnjim Dragoljubom Jovanovićem iz Beograda završio u riječkom istražnom zatvoru lani u srpnju kada je ta grupa uhićena zbog pokušaja ilegalnog prebacivanja osmero državljana Afganistana preko granice.

Mladić iz Beograda, koji je iz zasad nepoznatih razloga progutao žilet i bateriju, u ovom je slučaju petooptuženi. Radosavljevićev izostanak s prve rasprave otklonio je mogućnost da se grupa koja je u zatvoru već šest mjeseci eventualno nagodi s tužiteljem, no to će imati priliku “popraviti” krajem siječnja na novom ročištu ako mu dotad bude bolje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:57