PROMETNA NESREĆA MARIJANE OBRADOVIĆ

SUPRUG ŽENE KOJU JE KUMA MINISTRICE ŽALAC UDARILA AUTOM 'Da, poslala mi je u sitne noćne sate desetak poruka punih mržnje prema mojoj supruzi'

 Požeška biskupija, privatni arhiv

- Bio sam u srijedu u tužiteljstvu i dao iskaz vezano uz navedene SMS poruke koje mi je Marijana Obradović slala prije godinu dana. Mogu vam potvrditi da postoji više od deset tih poruka koje su slane u noći nakon 1 sat - potvrdio nam je Ivan Baričević, suprug Natalije Baričević, općinske vijećnice u Jakšiću na koju je 30. prosinca prošle godine oko 18.30 sati Golfom V naletjela Marijana Obradović, kuma ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac. Marijana Obradović zbog prometne nesreće krajem prošle godine nedavno je izbačena iz HDZ-a, a SMS poruke pune mržnje prema Nataliji Baričević (35) koje je slala njezinu suprugu u sitne noćne sate sada su predmet daljnje istrage.

Nakon što su iskaze dali supružnici Baričević, u požeško Općinsko državno odvjetništvo za 17. travnja pozvana je i Marijana Obradović (40) koja bi trebala razjasniti zašto je pisala takve poruke. Gotovo četiri mjeseca nakon prometne nesreće, ove poruke bacaju sumnju na okolnosti nesreće u Osječkoj ulici u Jakšiću kada je kuma ministrice Žalac sa 1,34 promila alkohola Golfom naletjela na Nataliju Baričević koja je, kao i svakog dana, šetala kolnikom na ravnom i preglednom, osvijetljenom dijelu ceste, pritom noseći reflektirajući prsluk. Nakon naleta, tridesetak metara nosila ju je na "na haubi" i nakon toga udarila u ogradu kuće. Ali, umjesto da pruži pomoć ženi koju je poznavala, kao i njezina supruga, Marijana Obradović je krenula u "rikverc", gotovo pregazila Nataliju Baričević i pobjegla s mjesta nesreće. U vozilu je s njom bilo i njezino dvoje malodobne djece.

Međutim, otpala joj je tablica s Golfa i policija ju je još iste večeri pronašla kod kuće i alkotestirala te odvezla u požešku bolnicu na vađenje krvi. Nisu je zadržali na trežnjenju već su je pustili kući. U međuvremenu, iako su prve informacije bile da je Natalija Baričević pretrpjela teške ozljede, u dokumentaciji dostavljenoj policiji 3. siječnja one su okvalificirane kao lakše. Tek nakon što je “Telegram” objavio priču o čudnim okolnostima nesreće, tužiteljstvo je od policije zatražilo da stane s podnošenjem zahtjeva za prekršaj i zatražilo medicinsku dokumentaciju te iznova istražuje sve okolnosti nesreće. SMS-ovi puni mržnje i verbalnih uvreda na račun Natalije Baričević sada su u tužiteljstvu i ispituju se imaju li oni kakve veze s nesrećom.

Poruke su poslane prije više od godinu dana, a Ivan Baričević ih je, kako smo neslužbeno doznali, tek prije mjesec dana pokazao supruzi. Neki naši sugovornici tvrde da su mu ti SMS-ovi prvi prošli "kroz glavu" kad je čuo tko je naletio vozilom na njegovu suprugu. Marijana Obradović dan nakon naleta vozilom na Nataliju Baričević došla je s odvjetnikom u požešku policijsku postaju i rekla da će se braniti šutnjom.

Policija je s Baričević obavila razgovor tek 25. ožujka, gotovo tri mjeseca nakon nesreće, a od slanja krvi na analizu i nalaza u Centru za vještačenja u MUP-u kojim je potvrđena alkoholiziranost Obradović prošlo je više od dva mjeseca. Obradović, koja je bila članica HDZ-a, od 22. ožujka više nije članica te stranke. - Zbog nanošenja štete ugledu stranke i vožnje u pijanom stanju te krajnje neciviliziranog postupka bježanja s mjesta nesreće koju je prouzročila i u kojoj je ozlijeđena jedna osoba zatraženo je da napusti stranku, što je ona i učinila - rekao je dr. Željko Glavić, predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a i dodao da Obradović nije imala nikakvu funkciju u stranci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:23