Supruga hrvatskog Fritzla: Nije znao što radi kad je popio; inače nije bio loš

ŽUPANJA, VUKOVAR – Kad popije, muž ne zna šta radi. Uvijek je znao popiti, al' u zadnje vrijeme nekontrolirano pije, a nezaposlen je, mada mi inače nije loš – tako je 44-godišnjakinja iz Babine Grede u srijedu novinarima pokušala objasniti zašto je njezinog 48-godišnjeg supruga odvela policija.



Oca osmero djece je početkom listopada u PP Županja, a to nije bilo i prvi put, prijavio stariji sin koji se odselio iz Babine Grede zbog nasilničkog ponašanja u obitelji jer je, navodno, tukao i maltretirao svoju staru majku, suprugu i 19-godišnjeg sina. No, nakon 10-tak dana kriminalističke obrade, policija je 48-godišnjaka osumnjičila i za niz kaznenih djela protiv spolne slobode i spolnog ćudoređa na štetu petero vlastite, maloljetne djece.



Otac bludničio nad pet maloljetnih kćeri, zlostavljao i majku, suprugu i sina

Neslužbeno, osumnjičeni je u srijedu na saslušanju kod istražne sutkinje Županijskog suda u Vukovaru Nevenke Zeko, sve negirao. Sutkinja mu je odredila 48-satno zadržavanje zbog osnovane sumnje da je počinio 10-tak kaznenih djela. Žrtve su bile članovi njegove vlastite obitelji koja, po riječima supruge, živi od 2.100 kuna dječjeg dodatka i „socijale“.



Glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Krunoslav Žgela potvrdio je kako 48-godišnjaka sumnjiče za pet kaznenih djela zadovoljenja pohote pred djetetom ili maloljetnom osobom, za bludne radnje, te deset kaznenih djela zapuštanja i zlostavljanja djeteta. Sumnjiči ga se i za nasilje u obitelji, zbog kojeg je i ranije prijavljivan policiji.



Navodno je sve to činio u alkoholiziranom stanju, a iako su prvotno spominjane maloljetne kćeri, utvrđeno je kako je otac pohotu zadovoljavao pred očima četvorice sinova i jedne kćeri koji su u dobi od 7 do 16 godina. Sutkinja Zeko potvrdila je kako se strava u kući u Babinoj Gredi nad nesretnom djecom odvijala u razdoblju od rujna 2008. godine.



Na takve optužbe, supruga osumnjičenog 48-godišnjaka samo je ponavljala kako „nije znao šta radi kad popije“. Uvjerena je da je njezinog supruga „slomila“ propast tvrtke u kojoj je do unazad dvije godine radio u Austriji, pa je sve češće pio, a posljednja dva mjeseca bilo je, kaže, najgore.



U susjedstvu njihove kuće na kraju sela kažu kako su često čuli vrisku i galamu, no nitko nije slutio što se točno događa iza njihovih vrata. Inače, mnogočlana obitelj živi u Babinoj Gredi otkako su se 1999. godine doselili iz Bosne. Stravični babogredski slučaj prijavljen je i Centru za socijalnu skrb u Županji radi zaštite zlostavljane djece.



Sanja Butigan/EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:54