HRVAT NESTAO KOD VISA

SUPRUGA NESTALOG RONIOCA MOLI ZA POMOĆ 'Pomozite nam u potrazi, možda je negdje na pučini!'

Facebook

Pomorska policija je nakon dva sata potrage pronašla napušteni gumenjak usidren uz obalu otoka Visa

ZAGREB - Potraga za hrvatskim roniocem na dah koji je nestao jučer između Visa i Korčule nastavljena je jutros u 4 sata, a od 7 sati to područje nadlijeće zrakoplov obalne straže, izvijestilo je Ministarstvo pomorstva, promet i infrastrukture.

Nakon što je supruga 42-godišnjeg Ante Simonelli jučer u 19.10 sat prijavila da se njezin muž, koji je započeo ronjenje oko 15 sati na poziciji kod otočića Budikovac, nije vratio, splitska pomorska policija je nakon dva sata potrage pronašla napušteni gumenjak usidren uz obalu otoka Visa.

Ronilac je kod Budikovca, na istočnoj strani Visa, doplovio sa suprugom u vlastitoj brodici, a u ronjenje se otisnuo drugim, pomoćnim plovilom tipa gumenjak, navodno prema otoku Korčuli.

Nacionalnu središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) je nakon 20,52 sati pokrenula koordiniranu akciju traganja i spšavanja na moru sa splitskom Lučkom kapetanijom i Pomorskom policijom te Obalnom stražom.

- Moj suprug Ante Simonelli nestao je jučer 05.08. predvečer roneći u blizini Visa. U tijeku je potraga pa molimo sve koji u splitskom akvatoriju imaju gliser da se pridruže. Za koordinaciju nazvati Službu za spašavanje na moru na 195. Unaprijed svima hvala na shareanju i pomoći! - napisala je u srijedu Antina supruga na Facebooku.

S dva plovila pomorske policije i plovilom Lučke kapetanije za nestalim se roniocem tragalo sinoć do poslije pola noći, a u potragu koja je nastavljena jutros u 4 sata Središnjica je uključila i zrakoplov Obalne straže tipa „pilatus“, koji nadlijeće područje nestanka od jutros u 7 sati.

Izdvajamo