MARA TOMAŠEVIĆ

SUPRUGA POŽEŠKOG ŽUPANA PREDALA NOVE DOKAZE O NASILJU 'Tu su fotografije mojih ozljeda na oku, licu, ruci, evo i snimke na kojoj mi prijeti smrću'

Alojz i Mara Tomašević
 Danijel Soldo / CROPIX

SLAVONSKI BROD - Današnja rasprava vođena u postupku protiv požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, kojeg se tereti za nasilje u obitelji, odgođena je, a nova zakazana za 29. ožujka ove godine, prenosi portal SBplus.

Razlog odgode su novi dokazi zbog kojih je odvjetnik obrane Željko Damjanac zatražio dodatno vrijeme kako bi se utvrdilo je li riječ o nasilju koje se dogodilo u razdoblju obuhvaćenom optužnicom. Naime, Mara Tomašević danas je na sudu predala fotografije i dvominutnu snimku snimljenu na DVD-u, a na kojima su vidljive ozlijede za koje tvrdi da su nastale tijekom 2016. i 2017. godine.

- Oštećena kaže kako u mobitelu postoje dokazi kada su snimke koje su danas predane nastale - kazao je u sudnici Jovan Vukmanović, zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Požegi.

Vukmanović je rekao kako je i on prvi puta danas u sudnici vidio sporne fotografije na kojima je uočljivo kako su ozljede na njima svježe, no da je na sudu da utvrdi kada su nastale. Ne isključuje niti mogućnost da sud donese odluku o vještačenju mobitela.

Sama Mara Tomašević, pak, tvrdi kako se fotografije odnose na razdoblje 2016. i 2017. godine.

- Na fotografijama se nalaze zabilježene moje ozljede na oku, licu, ruci i nogi, dok je na snimci jedan naš razgovor tijekom kojeg se čuje njegova prijetnja kako će me ubiti - izjavila je Tomašević, dodavši kako je zlostavljanje trpjela cijelo vrijeme braka, no da "to u ovom postupku ne uzimaju obzir".

Na početku današnje rasprave ispitana je svjedokinja Marija Jozić, koja je radila s oštećenom Marom Tomašević na čiji je prijedlog i pozvana kao svjedok obrane. No, u svom iskazu kazala je kako ona osobno nije vidjela ozljede, ali je 'čula što se po Požegi priča'.

- Ne znam ja što se događalo unutar njihova četiri zida. Čula sam svakakve priče, ali ja ništa nisam vidjela. Samo mi je Mara rekla za ozljedu na ruci - izjavila je Jozić.

- Nije niti mogla vidjeti te ozljede zbog kojih se sada njemu sudi, kada su one nastale za vrijeme ljetnog raspusta. Ali jesi li vidjela ozlijede oka kad smo zajedno radile u Domu - pitala je svjedokinju oštećena Mara Tomašević.

Jozić je potvrdila kako se sjeća tih ozlijeda od prije 27 godina, no, kako je istaknuto na sudu, one i nisu predmet ovoga suđenja.

Na današnjem ročištu trebala je biti ispitana i Manda Kvaternik, sestra Alojza Tomaševića, no zbog bolesti nije došla na današnje ročište. Obrana nije odustala od njenog svjedočenja te će ona biti ispitana na sljedećem ročištu koje je sudac Slaven Vidmar zakazao za 29. ožujka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:21