STRAVIČNA NESREĆA

Suputnici poginulog 16-godišnjaka se oporavljaju i dolaze k svijesti

Zagreb, 220309.Stalni klijent opljackao automat klub u Ilici.Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Šuvar/CROPIX

SPLIT - Stravično je završio subotnji večernji izlazak petorice mlađahnih prijatelja, desetak minuta prije jedan sat - na predjelu Duće Glavica izgubili su kontrolu nad vozilom i najmlađi od njih, šesnaestogodišnji I. T. je na licu mjesta preminuo.

Mladići su se vraćali iz Omiša prema Dugom Ratu, otkuda su četvorica, u blagom desnom zavoju 19-godišnji vozač Antonio P. nije prilagodio brzinu stanju na cesti, pa je Citroen Saxo prešao na drugi kraj kolnika. Mladić je uspio vratiti vozilo u svoju traku, ali tada je sletio na nogostup. Potom je prednjim desnim krajem udario u betonski zid, potom u metalni stup svijetleće reklame, a od siline udara automobil se zarotirao, odbio i udario stražnjim dijelom u stup javne rasvjete gdje se zaustavio.

Na mjesto nesreće odmah je stigla policija, kao i ekipa Omiške Hitne pomoći. Liječnica Doma zdravlja Omiš, nažalost, petnaest minuta nakon jedan sat je ustanovila kako mladiću na zadnjem sjedalu nema pomoći. Ostala je četvorka odmah prevezena u KBC Split.

Svi se bore s teškim, po život opasnim ozljedama, na Jedinici za intezivno liječenje. Kako neslužbeno doznajemo, devetnaestogodišnji vozač ima zrak u prsištu, kao i rupturu slezene, njegov vršnjak Hrvoje R. ima rupturu prsne aorte i slezene, a sedamnaestogodišnji Juraj Z., iz Omiša, nagnječenje pluća, razdor slezene i iščašenje lijevog kuka.

Devetnaestogodišnji Luka R. se nalazi na odjelu neurokirurgije jer ima prijelom lubanje, težak potres mozga, kao i ozbiljnu ozljedu sinusa. Dok se liječnici splitskog Kliničkog bolničkog centra bore za život mladića, policija je obavila očevid na mjestu nesreće, tako da je taj dio Državne ceste broj 8 bio zatvoren za promet do tri sata..

Mladići se oporavljaju

Najnovije informacije o zdravstvenom stanju mladića stradalih u teškoj prometnoj nereći, u kojoj je u rano nedjeljno jutro život izgubio najmlađi od njih, 16-godišnji I.T., sredinom dana su bile optimistične. Sedamnaestogodišnji J.Z. koji se nalazi na Dječjoj jedinici intezivnog liječenja, gdje je smješten zbog nagnječena pluća, razdora slezene i iščašenja lijevog kuka nalazi se izvan životne opasnosti, rekao nam je dežurni liječnik.

Ostala se trojica mladića, a sve su redom 19-godišnjaci, nalaze na Jedinici za intezivno liječenje KBC-a Split i dobro se oporavljaju. Kako neslužbeno doznajemo, jedan od njih, Hrvoje R., je kao sedmomjesečno dijete imao kompliciranu operaciju srca, a njegovi se najbliži nadaju da će ovu opasnost izgurati hrabro i snažno kao i onomad. Hrvojev prezimenjak ali i susjed Luka svjestan je svega, komunicira s okolinom i sjeća se svih detalja prethodne večeri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:13