BOMBAŠ IZ BARANJE

“Susjeda me prijavila za nasilje pa mi se zamračilo”

Ilustracija
 Nikolina Vuković Stipaničev / CROPIX

Zoran Seleš (36) iz Šećerane u Baranji danas će doznati presudu za pokušaj ubojstva četvero policajaca te dovođenje u opasnost još dvojice policajaca i dvoje susjeda, prema kojima je ispalio više hitaca iz puške te bacio ručnu bombu.

Seleš je na suđenju priznao krivnju za pucnjavu i bacanje bombi, ali ne i za pokušaj ubojstva susjeda i policajaca tijekom opsadnog stanja koje je uzrokovao 12. kolovoza prošle godine oko 15 sati i koje je trajalo sve dok se 13. kolovoza oko 3.15 sati nije predao policiji.

Svemu je prethodilo njegovo privođenje 11. kolovoza jer ga je susjeda, s kojom je bio u višegodišnjem sukobu, prijavila zbog pucanja zračnom puškom u zajedničkom dvorištu, ali je 12. kolovoza oko 15 sati vraćen kući. No, nedugo zatim policija je opet došla k njemu. Susjeda ga je tada prijavila za obiteljsko nasilje.

Pucnjava

- Kad su policajka i policajac ponovno došli po mene i rekli mi da me susjeda prijavila zbog nasilja u obitelji, meni se zamračilo - rekao je na sudu. Uzeo je pušku, policajci su podigli ruke u zrak, a on im je rekao da sada idu k susjedi pitati zašto ga je lažno prijavila.

Nije ga uspio smiriti ni otac, koji je došao u međuvremenu. U jednom trenutku zapucao je i prema susjedinim vratima, rekavši da je to bilo slučajno i da bi ih, da je htio, ubio prije nego što su došli specijalci.

Bacio bombu

Propucao im je i automobil. Predati se htio oko 22 sata, ali kada je otvorio vrata i na svojim prsima vidio crvene točkice, opsovao je: “J...m vam mater! Vi ćete mene ubiti!”

- Uzeo sam bombu, izvadio osigurač, otvorio vrata i bacio ju u zrak. Udarila je o gredu nadstrešnice i pala, a ja sam se bacio sam u stan jer nisam znao gdje će pasti. Nazvao sam pregovarača Marija i pitao je li tko ozlijeđen, jer nisam vidio policiju. Bio sam spreman ubiti se da je netko nastradao. Oko tri ujutro svima nam je bilo dosta i predao sam se - zaključio je Seleš te dodao i da boluje od poremećaja osobnosti, ali da mu je dobro ako redovito uzima terapiju, a tih je dana nije popio “jer mu je policajci nisu dali”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:28