JUTARNJI DOZNAJE

SUSPENDIRANOG HDZ-ovca KOJI JE NOKAUTIRAO MLADIĆA PUSTILI NA SLOBODU Izrekli mu mjere opreza, ne smije se približiti pretučenom i još jednoj osobi

Ivica Modrić / Ilustracija
 CROPIX / HOPS

Dojučerašnji član uprave Hrvatskog operatora prijenosnog sustava (HOPS), iz sastava HEP grupe, ujedno i član osječkog HDZ-a Ivica Modrić (51) na koncu je ipak, s tjedan dana odgode, priveden te je kazneno prijavljen zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda 32-godišnjaku. Međutim, Modrić će se u daljnjem tijeku postupka braniti sa slobode.

Kako je priopćila PU zagrebačka, provedenim kriminalističkim istraživanjem ustanovljeno je da je osumnjičeni Modrić (policija nije navela njegov identitet op.a.) 28. ožujka ove godine upravljao osobnim vozilom na zagrebačkom Vrbiku kada se u prometu verbalno sukobio s 32-godišnjim pješakom. Verbalni sukob, navodi policija, prerastao je u fizički pri čemu je vozač teško ozlijedio pješaka. Kako je teško ozlijeđeni pješak ispričao novinarima Indexa, Modrić ga je gotovo pregazio vozilom kada je zakoračio na pješački prijelaz.

S obzirom da je projurio tik uz njega, pješak mu je po prtljažniku lupio vršcima prstiju, nakon čega se Modrić zaustavio i verbalno ga napao. Kad je pješak već htio krenuti dalje, a uputio se po dijete u vrtić, Modrić ga je i fizički napao te ga je udario šakom u lice, od čega se pješak sršio na tlo.

Liječnici u Vinogradskoj ustanovili su da je zadobio četiri frakture jegodične kosti i čeljusti. Pješak je također ispričao kako mu je Modrić zaprijetio specijalnom policijom te mu rekao da ne zna "u koje se probleme uvalio".

Iako ozlijeđeni pješak navodi da je odmah pozvao policiju, napadaču se ništa nije dogodilo pratično tjedan dana, sve dok priča nije osvanula u medijima. Nakon objave priče o ovom ružnom događaju koji se zbio usred bijela dana pred više svjedoka, iz HDZ-a su proteklog tjedna izvijestili da je Ivica Modrić do daljnjeg suspendiran sa svih stranačkih funkcija. Istovremeno, Modrića je uprava HOPS-a opozvala s mjesta člana Uprave. Usljedilo je i privođenje na policiju, gdje je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje.

"Osumnjičeni 51-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku, dok je nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava", izvijestila je zagrebačka policija.

No, Modrić je vrlo kratko bio zatvoren kod pritvorskog nadzornika. U petak je, kako doznajemo, ispitan u zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu, nadležnom za postupanje po prijavi za kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede. Nakon ispitivanja pušten je da se brani sa slobode. Kako nam je rečeno u spomenutom tužiteljstvu, s obzirom da se radi o osumnjičeniku koji do sada nije ni kazneno ni prekršajno kažnjavan, nije bilo osnova za predlaganje određivanja istražnog zatvora. Stoga je pušten da se brani sa slobode, ali su mu ipak izrečene mjere opreza.

Osumnjičeni Modrić dobio je zabranu približavanja te uspostavljanja bilo koje vrste kontakta prema oštećenom muškarcu, ali i prema jednom svjedoku očevicu. Ako te mjere opreza prekrši, kako je predviđeno zakonom, završiti će u istražnom zatvoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:39