IZVRŠENJE KAZNE

SUTKINJA MU DALA ROK OD TRI DANA Josip Klemm ide u Remetinec ako ne dostavi novu liječničku dokumentaciju

Na fotografiji: Josip Klemm
 Goran Mehkek / CROPIX

Sutkinja izvršenja zagrebačkog Županijskog suda pozvala je odvjetnicu Josipa Klemma (48) koji se 16. siječnja trebao javiti na izdržavanje zatvorske kazne da u roku tri dana sudu dostavi najnoviju medicinsku dokumentaciju.

Naime, Klemm je hospitaliziran 8. siječnja nakon prometne nesreće u Svetoj Nedelji te je dovezen na Kliniku za traumatologiju gdje je zadržan na liječenju. Klemmova odvjetnica potvrdu o prijemu u bolnicu dostavila je Centru za izvršenje kazne zatvora zagrebačkog Županijskog suda, a ta je dokumentacija proslijeđena Zatvorskoj bolnici kako bi se očitovala može li se liječenje nastaviti u toj ustanovi. Međutim, zatvorska bolnica odgovorila je kako se o tome može očitovati tek nakon uvida u otpusno pismo pa je sutkinja izvršenja pozvala Klemmovu odvjetnicu da joj dostavi tu dokumentaciju u roku od tri dana. Ako Klemmova odvjetnica ne dostavi tu dokumentaciju njezin branjenik bi mogao završiti u Remetincu.

Klemmu je u srpnju prošle godine Vrhovni sud potvrdio bezuvjetnu zatvorsku kaznu zbog izvlačenja tri milijuna kuna iz svoje zaštitarske tvrtke. Prema prvostupanjskoj presudi, Klemm je uz pomoć Radovana Štetića, bivšeg optuženika iz tzv. zločinačke organizacije, izvukao novac iz vlastite tvrtke.

Nakon uhićenja Klemm je prvo izjavio da se smatra krivim, ali se poslije branio da je postupak protiv njega inicirao SDP iz političkih razloga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 00:02