NEMILOSDRNA

SVE JE POČELO KAD MU JE BRAT OSTAVIO BOGATSTVO Zaljubio se u fatalnu Dragicu i oženio ju, a onda je počeo pakao: 'Jedan dan je zaključala vrata'

 
Ilustracija
 Profimedia, Wavebreak

Sve je počelo kad se u selu u okolici Križevaca doznalo da je umirovljeniku Valentinu brat iz Australije oporukom ostavio pravo bogatstvo.

Vijest se proširila brzinom svjetlosti, a Valentina je odjednom počela posjećivati rodbina koja mu se desetljećima nije javljala. Javili su se i ‘najbolji’ prijatelji.

No, osim rodbine i prijatelja, u njegov je život odjednom došla i Dragica, mnogo mlađa rastavljena žena savršenog izgleda. Valentin se brzo zaljubio, a par se nakon kraće burne veze odlučio vjenčati.

Brak je, međutim, trajao tek dva i pol mjeseca – od kraja siječnja do početka travnja – a Valentin je vrlo brzo ostavio vlastitu kuću u okolici Križevaca i pobjegao od žene glavom bez obzira, piše Danica.hr.

Cijeli je slučaj završio u policiji i na sudu jer je fatalna Dragica na koncu pravomoćno bila optužena za protupravno oduzimanje Valentinove slobode. Ali i za prijetnje da će ga se riješiti.

Žena ga ne pušta

Dragicu se, naime, optužnicom Općinskog državnog odvjetništva teretilo da je suprugu Valentinu “onemogućavala kontakte s drugim osobama kako bi očuvala bračnu zajednicu zbog materijalne koristi”.

“Čim smo se oženili, nabavila je opasnog psa dobermana i zaključala dvorišna vrata. Ja nisam smio van, niti su zbog tog psa ljudi smjeli dolaziti k nama. Nakon što sam se vratio iz koprivničke bolnice, rekla je da će me se riješiti pa sam pobjegao glavom bez obzira”, svjedočio je Valentin.

Njegove riječi potvrdila je i sestra Dragana koja je rekla kako zbog psa nije smjela dolaziti bratu u posjete, a kad bi se javio na poziv Dragica mu je odmah uzimala telefon iz ruku, piše Danica.hr.

Trojica svjedoka, susjedi iz sela, ispričali su kako im se nakon vjenčanja Valentin požalio da ga žena nikamo ne pušta. Otad se nisu družili.

Dragica je, međutim, ovih dana i pravomoćno oslobođena optužnice za protupravno oduzimanje slobode i prijetnje suprugu. Razlog? Valentinovi konfuzni i proturječni iskazi.

Sud navodi kako je Valentinu tijekom 2015. djelomično oduzeta poslovna sposobnost zbog psihički smetnji, odnosno činjenice da je bio iznimno pasivan i podložan utjecajima okoline. “Bio je sklon manipulacijama drugih osoba“, zaključili su vještaci.

Odlazili u banku

Županijski sud u Varaždinu, tako, zaključuje kako Valentin jednom tvrdi da zbog psa nije smio izlaziti iz kuće, a drugi put da je redovno odlazio u dućan i banku. Osim toga proturječni su i iskazi njegove sestre Dragane koja je brata od prvog dana očajnički odgovarala od tog braka.

U obrazloženju presude kojom je Dragica oslobođena za kaznena djela sudac zaključuje kako se ona doista nije ponašala onako kako se to očekuje od supruge.

U nekoliko je navrata, navodi se u presudi, Dragica s Valentinom dolazila u Zagrebačku banku kako bi s njegova računa podigli veće svote novca. Nagovarala ga je da to napravi, ali on to na koncu nije učinio.

Iz obrazloženja presude može se zaključiti kako je posve jasno zbog čega je taj brak sklopljen, ali sudac navodi kako nije pouzdano dokazano da bi Dragica Valentina doista lišavala slobode i prijetila mu.

U tijeku je brakorazvodna parnica koju je Valentin pokrenuo čim je pobjegao od Dragice. Što će biti s golemim nasljedstvom koje je Valentin dobio od brata iz Australije – nije poznato.

Valentin, inače, od bliže rodbine ima sestru i sina koji je zbog zdravstvenih problema smješten u dom za odrasle osobe u okolici Križevaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:42