VRBATOVA EKIPA

'SVE SAM PRIZNAO POD PRITISKOM POLICIJE' Obrat na suđenju šarolikoj bandi u kojoj su bili umirovljenik i bivši prvoligaški nogometaš

 
Željko Vrbat (na slici prvi zdesna) tvrdi da drugog optuženika Darka Lučića (sjedi iza Vrbata) ni ne poznaje, a Darija Šuška (prvog slijeva) poznaje jer je od njegovih roditelja kupovao drva
 Marko Todorov / CROPIX

“Ne osjećam se krivim. Sve to što sam rekao na kamerama, rekao sam pod pritiskom policije. Ne želim odgovarati na pitanja”, rekao je jučer u sudnici Darko Lučić (27), iznoseći obranu na suđenju za četiri oružane pljačke iz jeseni i zime 2012., koje je prema optužnici počinio s bivšim nogometašem Dariom Šuškom i višestruko procesuiranim i nikada osuđivanim umirovljenikom, Željkom Vrbatom.

Optužnica tereti Vrbata da je pomagao u četiri pljačke, od kojih je najpoznatija pljačka Splitske banke u Vukovarskoj u siječnju 2013., kad je odneseno 1,4 milijuna kuna. Za tu pljačku već je u zasebnom postupku osuđen Nenad Grahovac, a tužiteljstvo sada inkriminira da su uz Grahovca u pljački sudjelovali Šušak i Vrbat. Nakon provedenog dokaznog postupka jučer su sva trojica okrivljenika iznijela obranu.

Kao i na početku istrage, Vrbat i Šušak porekli su djelo. Vrbat je također pristao odgovarati na sva pitanja, međutim, njih jučer nije bilo puno. Rekao je da Lučića ne poznaje, a Šuška poznaje jer je od njegovih roditelja kupovao drva. Šušak je, pak, uskratio odgovore na pitanja i iznio obranu u dvije rečenice. Ne smatram se krivim ni po jednoj točki optužnice.

Ne želim odgovarati ni na čija pitanja”, rekao je Šušak. Jedinu promjenu u obrani napravio je Lučić.

Dok je na prvome ispitivanju u istrazi priznao sva djela i teretio Vrbata i Šuška, a što je snimljeno kamerom, jučer je rekao da je sve napravio pod pritiskom policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:09