PRESUDA

Svećenik kod Grubišnog Polja sletio s ceste, njegova supruga teško ozlijeđena, dobio je uvjetnu

Ilustracija
 Denis Jerković / CROPIX

Josip Perišić (59), svećenik u Kršćanskoj adventističkoj crkvi, proglašen je krivim za prometnu nesreću koju je prošle godine skrivio iz nehaja, a u kojoj je teško ozlijeđena njegova supruga Milkica.

Kobni zavoj

Na Općinskom sudu u Bjelovaru nepravomoćno je osuđen na šest mjeseci zatvora s jednogodišnjim rokom kušnje te mora platiti i 300 kuna sudskih troškova. Bjelovarsko tužiteljstvo optužnicom je svećeniku stavilo na teret da je 25. rujna prošle godine oko 18 sati u Tomislavovoj ulici u Velikoj Barni vozio VW Golf III iz smjera Grubišnog Polja prema Velikom Grđevcu. Kad je stigao do kućnog broja 120 te ulice, u desnom zavoju se nije kretao sredinom obilježenog prometnog traka koji se proteže uz desni rub kolnika za njegov smjer kretanja pa je u trenutku izgubio nadzor nad vozilom te sletio s ceste u putni jarak.

Ozlijeđena supruga

Nakon toga Golf se zabio u kolni ulaz na tom kućnom broju, pri čemu je putnica u njegovu vozilu, njegova supruga, zadobila teške ozljede prijeloma trupa prsne kosti te obostrano natučenje prsnog koša, zbog čega je hospitalizirana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 12:01