MASOVNA TUČNJAVA

SVI SUDIONICI NAVIJAČKOG OBRAČUNA U SREDIŠTU ŠIBENIKA PUŠTENI IZ PRITVORA Dvanaestorici izrečene mjere zabrane posjete utakmicama

    AUTOR:
    • Ante Talijaš

  • OBJAVLJENO:
  • 16.04.2018. u 20:35

Nikša Stipaničev / CROPIX

 

Nakon što ih je u pritvoru ispitao zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Šibeniku, pušteni su na slobodu svih dvadesetorica Zadrana u dobi od 18 do 42 godine, te jedan 34-godišnji Šibenčanin, koji se sumnjiče da su sudjelovali u masovnoj tučnjavi navijačkih skupina šibenskih Funcuta i zadarskog Tornada u subotu u 13 sati u ulici Fra Jeronima Milete u središtu Šibenika, četiri sata prije košarkaške utakmice Šibenik-Zadar.

Kako navode u ŽDO-u Šibenik, svi oni se sumnjiče da su počinili kazneno djelo sudjelovanja u tučnjavi ili napadu na gledatelje, a na temelju Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima. Dvanaestorici osumnjičenika ŽDO je odredilo mjeru zabrane posjećivanja svih sportskih utakmica i drugih sportskih natjecanja i događaja.

Spis o ovoj masovnoj tučnjavi, navode u ŽDO-u Šibenik, bit će ustupljen Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku na daljnje nadležno postupanje, koje će u ovom predmetu provoditi dodatno dokazne radnje.

U tučnjavi šibenskih i zadarskih navijača ukupno je ozlijeđeno je deset osoba. Među njima teže su ozlijeđeni jedan Zadranin te jedan Šibenčanin koji je zbog ozljede glave prebačen na liječenje u KBC Split. U daljnjem postupanju ODO-a Šibenik utvrđivat će se i tko je od sudionika tučnjave nanio teške tjelesne ozljede ovoj dvojici iz Zadra i Šibenika.

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo