NAPAD U OSIJEKU

'SVIMA ĆU VAM PREREZATI GRKLJAN!': ŠTO SE DOGAĐALO TIJEKOM PROJEKCIJE HORORA U CINESTARU Mladić mahao nožem pred četvoricom tinejdžera, jednog ubo

 
 Vlado Kos / CROPIX, Nikša Stipaničev / CROPIX

Čak tri kaznene prijave, dvije zbog teške tjelesne ozljede u pokušaju i jednu zbog prijetnje, zaradio je 24-godišnji B.B. iz Čepina, kojeg policija i Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku (ODO) sumnjiče da je u subotu navečer oko 21,35 sati u CineStaru Osijek jednog 15-godišnjaka ubo nožem u natkoljenicu, drugoga pokušao ubosti, a četvorici zaprijetio da će im „prerezati grkljan“.

ODO je za njega zatražilo i jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke. Podsjetimo, B.B. je u subotu tijekom prikazivanja horora u kinu prvo zaprijetio četvorici tinejdžera u dobi od 15 godina, iznerviran činjenicom što su glasno komentirali film koji je emitiran. On je sjedio u redu ispred njihovog, a onda u jednom trenutku, nakon što su dečki opet nešto razgovarali, ustao sa svoga stolca i okrenuo se prema njima počevši mahati rukama.

- Dečki nisu ni vidjeli da ima nož. Prijetio im je da će im prerezati grkljan i mahao rukama pri čemu je jednoga od njih udario u nogu i potom sjeo na svoje mjesto. Dječak koji je dobio udarac nije ni znao što ga je snašlo, već je u jednom trenutku svom prijatelju kazao da ga jako boli noga i da mora izaći van. Tek kada su izašli iz dvorane vidio je krv i shvatio da ga je ovaj ubo nožem. Tada su sve prijavili zaštitarima, a ovi su pozvali policiju koja je potom uhitila napadača - ispričala nam je majka jednog od tinejdžera koji su bili u društvu napadnutoga.

- Dečki su međusobno razgovarali za vrijeme filma, ali nisu galamili ili urlali kako se po nekim forumima prenosi. On se u jednom trenutku okrenuo prema njima i počeo ih psovati i vrijeđati kazavši da prestanu. No, dječak koji je uboden nije shvatio o čemu se radi i nedugo zatim je prijatelju do sebe nešto rekao, a onda je ovaj ustao i doslovno poludio, počeo mahati... Tek kasnije su shvatili što se dogodilo. Prije toga, kako je mahao, drugom je dječaku nožem zarezao kutiju od kokica, a onda je valjda u produžetku tog pokreta ubo u nogu ovog drugog. Užasno - šokirana je bila majka dječaka koji je bio u društvu s ozlijeđenim, ali koji nije fizički nastradao.

Napadač je potom još nekih 10-15 minuta, do dolaska policije, gledao film, jer u biti nitko nije znao što se dogodilo. Čak su i druga dvojica dječaka ostala sjediti u dvorani. Tek su kasnije shvatili što je zapravo bilo.

Policija je 24-godišnjeg B.B. u nedjelju poslijepodne prvo pustila kući, a onda su ga u ponedjeljak ponovno priveli na dodatno saslušanje, jer su i roditelji dječaka prema kojem je prvo zamahnuo nožem također podigli kaznenu prijavu.

S obzirom na sve okolnosti, ODO je zatražio istražni zatvor za napadača. Inače, riječ je o mladiću koji je u lipnju ove godine kao radnik čepinske tvrtke Urednost nazočio velikoj tragediji u Čepinu u kojoj su od gušenja otrovnim plinovima iz kanalizacijske podstanice živote izgubili njegove radne kolege Marijo Horvat i Luka Karin te radnik Vodovoda Osijek Danijel Franjić. Očevici su tada pričali da je B.B. bio u stanju šoka zbog prizora koji je doživio.

Napadač je, inače, od ranije poznat policiji i ima dosje s nekoliko prijava zbog nanošenja ozljeda drugim osobama i remećenja javnog reda i mira.

Iz CineStara navode kako su njihovi djelatnici kod incidenta djelovali sukladno procedurama i svojim ovlastima te su obavijestili sve nadležne službe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:56